© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Rimfrost og tørfluer



Stalling på 0 kg. og 35 cm. fanget af Jonas Rasmussen

Beretning
Det var ved at gå op for mig, at sæsonen efterhånden er ovre, og at jeg ikke har fanget en eneste stalling i år. Og da en stalling desuden ville give gode point i konkurrencen fik jeg overtalt Kasper B til en lidt satset tørfluetur.
Vi var ved åen omkring kl 10 og græset var stadig dækket af rimfrost. Åen flød lidt høj og lettere farvet efter fredagens regn, og desværre var der ingen insekter eller ringe at se på vandet. Så vi startede med nymferne og fiskede os opstrøms.
Vi fik hurtigt et par meget små stallinger, men alting virkede lidt for stille.
Heldigvis havde solen god kraft, og lidt efter lidt kunne vi se hvordan der kom mere og mere liv over åen. Årets sidste både døgnfluer, slørvinger og enkelte vårfluer havde udset sig den sidste chance for at komme på vingerne.

Desværre var de ikke på vandet... :o(
Troen på fortagendet var så småt ved at falde da strike indikatoren dykkede og jeg fik lidt action i form af en fin stalling på 31 cm. Og efter denne livede åen pludselig op...
En enkelt ringende fisk blev pludselig til to, og senere tre og fire. Pludselig var der masser af gang i fiskene, og vi fik hurtigt et par mindre ørreder og stallinger hver.
Fiskene ringede meget forsigtigt, hvilket gjorde det svært at vurdere deres størrelse. Til gengæld var de ikke kræsne, og den første bedre fisk var en bækker på 34 cm som tilfaldt mig.

Herefter fik Kasper en fisk i ca. samme størrelse, men desværre slap krogen lige som den skulle gøres klar til kontrolmålingen.
Nogle små ringe over et lavvandet område tiltrak min opmærksomhed. Fiskene virkede ikke store, så jeg var noget overrasket da min vårflueimitation blev inhaleret og der var lidt ekstra modstand bag. Ikke en kæmpe, men stallingen blev nettet og holdt i vandet til kameraet var klar til lidt beviser.

Fine 35 cm fik lov at svømme igen, og turen var reddet for mit vedkommende!

...fortsættes...

18-10-2009
Martin Broch-Lips | martin_broch_lips@hotmail.com
Tilllykke!

Så blev det ikke på orm som lovet;-) Man bliver helt misundelig på tørflueturen. Det er lang tid til at sæsonen begynder igen... Men det er jo min egen skyld...
Tilykke igen!
19-10-2009 14:09:39
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
godt endelig at se en rapport på hjemmesiden igen.
19-10-2009 12:53:56
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Det var super fedt og ganske forårsagtigt at være ved åen i det vejr, og vi gjorde skam også alt hvad vi kunne for at finde en stalling over de 40 cm. Både Pæren og jeg har jo stadig lidt at kæmpe for i konkurrencen :o), men det er ikke nemt når man kun har en times tid med action til arbejdet. Og vi må jo nok sande, at det var den sidste tur med tørfluen i år... :o(
19-10-2009 9:45:10
Bjarke Dehli | bjarkedehli@hotmail.com
Pissefedt! Tillykke med en vellykket fisketur og lidt point til konkurrencen, bliver helt misundelig;-)
18-10-2009 23:08:28
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Tillykke! Det må da have være ren idyl ved åen på sådan en stille dag. Og så toppet op med en masse nap af fine fisk. Synd i ikke lige rykkede et par stalling mere over mål, så den liste kunne blive fyldt op :D
18-10-2009 21:58:36