© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Havørred



Havørred Kysten på 0 kg. og 64 cm. fanget af Bjarke Dehli

Beretning
Idag var jeg taget på kysten for at gøre Ministeren med selskab. Han venter barn hvert øjeblik det skal være så planen var selvfølgelig at finde en blankfisk til ham inden lort, skrig, skrål, lort, gylp, lort og glæde overtager hans hverdag. Der var dog mange mennesker langs kysterne idag så vi tog alternative midler i brug og lod fluestagerne ligge i bilen for at kunne fiske en tom plads med blæs på vinden og bølgerne. Der sker dog ikke det store og vi er nået hele stykket igennem da jeg har et par mindre følgere. Et kast for "sjov" i samme retning resulterer dog i at en god fisk pludselig kommer glidende ud af blæretangen for majestætisk at forfølge mit blink over sandbunden på en halv meters vand. Det er altid fascinerende at se en havørred i bedre størrelse på helt tæt hold. Jeg sætter indspinningshastigheden gevaldigt ned da fisken overhovedet ikke virker interesseret og når da også at råbe til Martin at jeg har en god følger. Pludselig er fisken gledet op til blinket og tager det helt roligt i munden, ikke noget med et aggrasivt udfald her. Da jeg sætter min owner S-61 str. 2/0 på ret kort line regner jeg med en eksplosion men denne kommer ikke og jeg bedømmer fisken til at være halvmeteren, en vurdering jeg dog hurtigt ændrer da den kort efter går fri af vandet. Herefter går det bare stille og roligt med lidt korte udløbe over sandbunden og tangbuskene inden Martin roligt kan løfte nettet omkring en flot overspringer på 64 cm.

Mens jeg afkroger fisken har Martin en fisk i samme størrelse efter og i kastet efter er der et lille nap men mere bliver det ikke til. Kort efter går mit spinnehjul i udu, noget der sker lidt for ofte for mig. Vi kører ud for at finde nogle fluefisk men dette viser sig temmelig svært. Først på den tredje plads lykkes det. Jeg råder Martin til at affiske et ålegræsbælte langs med kysten hvori jeg sidste uge havde flere følgere og nap. Der skal da heller ikke mere end et kast til før der er kontakt og en målsfisk kan fightes ind til genudsætning. Da Martin i næste kast kroger endnu en fisk, denne noget mindre, kan jeg ikke dy mig for også at kaste ind i området. 2-3 træk i linen er alt der skal til før MBL-patten flæskes i et voldsomt hug. En stærk blank hunfisk på 47 cm må lade livet for at komme hjem i gryderne. Klokken er nu alt for mange og Martin når kun at snuppe endnu en mindre fisk inden vi må ile tilbage mod søndagens gøremål i byen.

En fed tur som gav årets næststørste havørred og god grund til at være tilfreds

/Bjarke


2-11-2009
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
En smukkert, helt bestemt. Tillykke!
3-11-2009 14:45:17
Kristian Søby Nielsen | soebyfly@gmail.com
Den er fanme fin :) Tillykke med den!
2-11-2009 15:26:34
Martin Broch-Lips | martin_broch_lips@hotmail.com
Tillykke
Som skrevet på Just, er det ved at være plads i ministeriet. Jeg er åbentbart gået i "barn" før tid :-)
2-11-2009 11:03:15
Rasmus Bro | rasm8s@hotmail.com
Flot fisk tillykke med den.
2-11-2009 10:58:34
Mads Nunn | mads.nunn@gmail.com
FLOT FISK!! Tillykke med den og udfiskning af ministeren, det er jo en præstation i sig selv, så tillykke med det også!! :-)Hvad sker der for dig Martin?
Er halen ikke meget stor eller er det bare mig der ikke har set en fisk i meget lang tid :-(

K&B

Mads
2-11-2009 9:59:59