© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Frossenpinde...



Gedde på 3.5 kg. og 83 cm. fanget af Jonas Rasmussen

Beretning
Jeg havde egentlig planlagt en isfisketur, men efter at have dømt en fluebindingskonkurrence omlørdage trak det i mig for at komme ud med fluekæppen igen.
Herefter stod valget mellem kysten eller strømvand, og for at have en realistisk chance for nap faldt valget på strømvandsgedderne...

Ved åen var vandet isfrt, men en stor del af overfladen var dække af svømmefugle i alle afskygninger. Jeg gik forbi dem, og heldigvis var der ikke nogen på den strækning som jeg havde mest tiltro til, så jeg kunne komme til at fiske uden at skræmme livet af fuglene.

Frosten havde gjort de ellers sumpede bredder nemmere at færdes på, og samtidig havde den skabt fine isformationer hele vejen langs åen.


Det første stykke tid jeg fiskede skete der ikke rigtig andet end at fingrene gradvist blev koldere... Men fuldstændig som planlagt tog en fisk fluen lige i det lidt dybere hul hvor jeg tidligere har fået fisk. Fighten var ikke fantastisk, og efter en hurtig måling på stangen kunne jeg løsne den modhageløse streamerkrog uden at fisken behøvede at komme på det tørre. Fisken var sikkert godt tilfreds med dette, men i andre må så nøjes med et billede efter forholdene...


Jeg fiskede videre ned af åen med god tro på foretagenet, men uden videre held, og da jeg nåede til en samling høje tagrør og fingrene havde nået frysepunktet vendste jeg om og gik tilbage imod bilen.
På vejen stoppede jeg op ved et hul, som jeg tidligere ikke havde kunnet fiske pga. fuglene. Men nu var disse rykket længere opstrøms, så jeg besluttede mig for at give stedet et par kast.
I andet kast var der bud efter fluen, og en hidsig lille tokilos fisk kunne efter en fin fight svømme videre. Kastet efter var den gal igen næsten samme sted. Jeg troede først at det var samme fisk som før, men en stærk fightervilje og en let genkendelig række af fiskeigler på ryggen afslørede at dette var en anden fisk.
To kast senere var der endnu engang fast fisk, og endnu engang måtte en fisk på omkring to kilo ind og vende ved stangspidsten før den igen kunne svømme ud på dybere vand. Det er fedt at man med en modhageløs krog blot kan køre fluen op i tøpøjet og skubbe krogen ud uden at skulle have fisken på land i frostvejret!


Efter at have fået tre fisk på mindre end 10 min fiskede jeg hullet færdigt, og besluttede at jeg kune være tilfreds med dagens resultat.

Dejligt at få lagt en dæmper på de værste fiskeabstinenser, men nu får vi se hvor længe det holder!

14-2-2010
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Fedt billede af hjulet
22-2-2010 11:37:00
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Så er det godt at jeg ikke fanger nogen store fisk... ;o)

Kan se at billederne er blevet noget mørkere end de var på min skærm inden upload, men håber da at i kan se lidt alligevel...
15-2-2010 12:12:29
Jakob Madsen | jakob@justonemorecast.dk
Dejligt med lidt vinterflex ;-)
Pas på med at bruge topøjet til at tage kroge ud af store fisk, det kan meget nemt komme til at koste en top!
15-2-2010 10:09:55