© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Vinternap



Gedde på 9.3 kg. og 103 cm. fanget af Bjarke Dehli

Beretning
Vinterens sidste dag skulle selvfølgelig tilbringes ved fiskevandet, og da lommeulken havde foreningstur var godt selskab givet på forhånd. Der skulle opstøves sømkasser og i min bil havde jeg fornøjelsen af Jonas Ribergård og Tommy Norins gode humør dagen igennem. Allerede kort efter start begynder de første nap-hanse at give sig til kende. Jonas er skarp med tohånds-spøgen men efter at have bommet den samme fisk et par gange lykkedes det også mig at overliste en fisk på 82 fine cm.
Tommy og Jonas fisker videre imens jeg giver området lidt ekstra opmærksom for lige at vænne mig til at fiske med flue efter gedder. Det går ok, men kræver lige lidt øvelse før Hi-Lo fluen fiskes effektivt langs de seriøst dybe skrænter under egen bred. Under en stor grødeklat får jeg en super oplevelse da jeg kan følge fluen op fra det dybe vand. Pludselig er den indhentet af en udspilet geddekæft hvor man kan se gæller og det hele, og det efterfølgende modhug resulterer i et godt udløb. Jeg får ringet Tommy op og stærkt forpustet kommer han løbende med Jonas idet gedden skal håndlandes. Her går det ikke helt som planlagt idet Jonas´vægt på en isflage får denne til at brække med det resultat at han ender i en 2 grader kold å med en dybde på 3-4 meter..... Jeg sidder med gedden i vandet i et gællegreb, Tommy sidder og tager billeder og Jonas forsvinder længere og længere ned til kun halsen og hovedet er oppe. Han får dog reddet sig op og grinende over den bizare situationen kan vi måle dyret til 103 cm og en vægt på 9.3 kg. Ny personlig rekord og så oven i købet på min blot anden fluetur efter gedder.
Resten af dagen har jeg ikke heldet med mig, og vi prøver at affiske så meget nyt vand som muligt. Noget er fedt, mens andet er særdels uinspirerende til geddefiskeri. Ialt bliver det til 9 gedder fordelt på 3 fiskere hvilket vi bliver enige om er godkendt for et vand vi ikke tidligere har fisket med flue.


Knæk & Bræk

/Bjarke

28-2-2010
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Ja, det billede kunne helt klart have været bedre - Men kun fedt, at fisken kom hurtigt retur - Også er du klar til at forevige 10+'eren. Mega tydeligt af billederne på JOMC hvad det er for en kaliber. Stort tillykke herfra!!
2-3-2010 23:32:37
Bjarke Dehli | bjarkedehli@hotmail.com
Jep, fotos på land yder bestemt ikke dyret retfærdighed. Den var noget flottere end billederne umiddelbart antyder! ved ikke om det er pga fotografens brug af vidvinkel eller fordi jeg holder fisken for langt frem mod kameraet....måske begge dele

En fed oplevelse var det dog!
2-3-2010 18:50:47
Kristian Søby Nielsen | soebyfly@gmail.com
Den er godt nok flot Bjarke, stort tillykke med den :) Fedt billede hvor du sætter den ud igen, der kan man rigtig se hvor god stand den er i!
2-3-2010 10:11:34
Martin Broch-Lips | martin_broch_lips@hotmail.com
Fint eksemplar! Tillykke med den!!!

Endnu en vellykket ulketur!
28-2-2010 22:35:19