© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

Årets første sudersats del 1Suder på 0 kg. og 46 cm. fanget af Malthe Wisler Johansen

Beretning
Jeg kunne lige snige årets første sudersats ind, inden jeg skulle besøge min mor, da det jo var Mors Dag.
Jeg kørte tidligt, da jeg gerne ville have mit hotspot for mig selv. Men nej, der sad desværre to hardcore medefiskere lige på mit spot, så jeg var nødsaget til at fiske 50 meter længere henne.

De første tre kvarter skete der intet, og min kombiagn med orm og majs lå helt uforstyrret på bunden. De andre fangede heller ikke noget. Pludselig ud af det blå var der nap og flådet hoppede et par gange. Det virkede som ret hårde hug, så jeg tænkte med det samme, at det var skalle. Jeg rullede ind for at tjekke agnen, der var helt intakt og kastede derefter ud samme sted igen. Efter to sekunder kom de samme aggressive hop i flådet, og lige som jeg skulle til at konkludere skallehug, lagde flådet sig helt vandret på overfladen.

"YES" tænkte jeg - det er et suderhug. Jeg gav tilslag, og lykken indtraf, da jeg mærkede de velkendte tunge rusk efterfulgt at et kort aggressivt udløb.

Efter et par minutter fik jeg den ind i åkandebæltet, hvor jeg sad og fiskede. Jeg havde håbet, at jeg kunne lægge maks pres på og nette den, inden den gik ned i åkanderne, men sådan skulle det ikke gå. Den stærke fisk tog endnu et udløb lige ned i åkanderne og satte sig.

Her stod jeg med den i to min med slap line, inden jeg kunne mærke, at den svømmede fri. Endnu en gang lagde jeg maks pres på og efter et par dyk ned i bundplanterne, hvor den kort satte sig fast og rykkede sig fri et par gange, kunne jeg lande en smuk majsuder på 46 cm.

Et par timer senere udspillede helt samme forløb sig, og jeg kunne nette endnu en smuk suder på 47 cm.

Ingen rigtige kæmper, men en meget dejlig start på sæsonen. Nu må de varme sommeraftener gerne komme, så der rigtigt kan komme gang i Tinca Tinca-fiskeriet.

10-5-2020