© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Første nap på kysten



Havørred Kysten på 2.35 kg. og 60 cm. fanget af Christian Kristensen

Beretning
Onsdag var Rasmus og jeg kørt til det brune for at lufte fluestangen lidt. Det startede fint med at jeg fik fisken på billedet efter små 10 kast. Jeg kastede ind på det lave vand bag mig, og fisken tog i en hvirvl. Fantastisk start! Den fightede helt fantastisk, men grundet farven og den lidt splittede finne lod jeg den gå. Den var ca. 52 cm. Den næste halve time smider jeg 2-3 fisk mere lige i bagvandet på den pynt jeg affisker. En af dem var ret god. Den tog i enden af kastet og startede med at tage 10 meter line, og så røg den af. Præcis samme sted som jeg mistede en rigtig god fisk på min eneste tur i sidste efterår. Fluen var en baitfish, som går helt fantastisk i vandet. Den får helt sikkert mere fisketid i foråret, det er sikkert.

Rasmus er helt ny i fluefiskeriet, så han brugte en del tid på sine kast inde i bunden af en lille vig med sin WF line. Jeg prøvede at råde ham til at fiske de meter han nu kunne kaste i stedet for piske så meget. Det skulle jeg nok aldrig have gjort, for som jeg sætter mig på bredden med en pils kroger han op på sin første flue-havørred nogensinde, og så på første tur. Jeg kan ikke huske om han mistede den, men det er for så vidt også fuldstændig lige meget. Faktum er at han måske kan kaste 8 meter, men han får fisk i ca. hvert 10 kast. På en time eller halvanden har han nok 10 fisk på. En fantastisk debut. Før jeg gik på land, sagde jeg at fiskene gik efter småfisk. Så han skiftede rejefluen ud med flammen (som jo langsomt fisket er en præcis fiskeimitation?!?!) Fiskene var ligeglade. De ville bare. Og det mærkelige var, at de var samlet i et lille mudderhul 5-10 foran Rasmus, som stod på spidsen af et muslingerev. Jeg fiskede lidt på begge sider, men oplevede ikke så meget som et nap. Hvor mange han mistede og hvor mange han fik på land, det tror jeg ikke engang han selv kan huske. Han endte med at tage en på 47 cm med hjem, og jeg hjalp ham med at sætte et par fallere midt 50’erne ud, ude i vandet.

Det var lidt sjovt at se ham båle rundt med linekurv, løsline, tilslag (som vist ikke faldt ved hver fisk) og fight. Der er kun en måde at lære det på, og det er bare at køre på. Jeg husker en fisk. Han havde nap, men så vidt jeg kunne se blev fisken holdt lidt hårdt, og slog sig derved løs på kort line, da den ikke kunne få lov at tage udløb. Da den vendte i overfladen så jeg ryggen af den. Kors, noget der lignede 60+ ekstrem tyk over ryggen og spejlblank… Det skal nok komme.

Efter fiskeriet døde lidt ud spiste vi frokost. Jeg går en tur i bugten op mod pynten, og får et tungt take lige ved stangspidsen. Efter en lang og tiltrængt fight kan jeg kane 60 cm brunørred på 2.35 kg. Den manglede 1/3 af halen, og såret så ret friskt ud. Jeg var lige ved at sætte den ud igen, da jeg kan se, at den har været oppe og gyde, men synes simpelthen den er for tung. Så den må lide død ved bat. Ny PR på flue.

Alt i alt en fantastisk dag, hvor jeg er ret sikker på at en ny fluefisker er blevet født.

Dagen efter kom vi godt nok ned på jorden igen. Djursland, sol, varme, perfekte forhold. Ingen fisk overhovedet, ikke engang en følger. Meeen det kan virkelig ikke vare længe.



26-3-2010
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Fin fisk
28-3-2010 12:47:38
Christian Kristensen | ck.ejer@gmail.com
Okay Jonas, det prøver jeg næste gang.
26-3-2010 12:13:52
Rasmus Bro | rasm8s@hotmail.com
Hehe ja det der blev pisket skum omkring mig men tager derfor også æren for at de 4-6 andre fisker der kom forbi pladsen ikke kom hen i vores del af vandet.

Og vil lige pointere at det med at gå fra patten til flammen har givet mig fisk flere gange.... og har jo også lært at man nogen gange skal gøre det modsatte af hvad CK siger.... NFL-bet;). men de ville satme ha flammen... stod på et tidspunkt og bålede med at stramme linekurven og fluen skulle væk fra farezonen for linemoras så jeg lagde forfanget 2m foran mig med spidsen af stangen, 10sekunder efter begynder min line at forsvinde og står jeg med fast fisk på slap line....det er sgu nemt med så'n flue stang;)

forbandet dejligt at kunne komme ud og fiske ørd igen.
26-3-2010 11:46:26
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Det lyder som en super tur! Og fedt at der nu kommer rigtig gang i fiskeriet og dermed i hjemmesiden igen... Eneste minus er bare at jeg ikke selv har tid til at komme til vandet før næste weekend... :o(

Til dit spørgsmål i den nu slettede post. Indtil videre er det ikke muligt at uploade et forsidebillede når det oprettes en artikel eller en nyhed. Til disse vil den "sure fisk" blive brugt som standard på forsiden. I stedet skal billeder uploades i et andet online fotoalbum som f.eks. Picasa og kan herefter indsættes direkte i teksten. Når man har billederne her i så stor format som de nu engang kan vises højreklikker man og kopierer billedets webadresse (url). Denne kan så indsættes i teksten som

["pic"]url["/pic"]

Undlad anførselstegnene! På den måde bliver billedet indsat i teksten når du trykker på gem. Prøv bare at oprette en ny hvis du vil - jeg kan hurtigt slette den igen.

K&B
/Jonas
26-3-2010 11:26:40