© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Rimteturen 2021 – Ny klubrekord



Rimte på 2,95 kg. og 57 cm. fanget af Malthe Wisler Johansen

Beretning
Da Lars som turansvarlig desværre var nødt til at melde afbud til årets rimtetur grundet arbejde, måtte jeg i stedet tage tjansen.

Rasmus Wrang, Ole og jeg kørte til åen, hvor vi mødtes med Rasmus Ottosen kl. 18. Ottosen havde været der en times tid og spottet en enkelt rimte, men han havde været rigtigt flink og vente med at besøge de gode spots, til vi kom frem.
Ole var helt nyt medlem og dette var hans første tur. Både Ole og Wrang havde aldrig fanget en rimte før.

Vi spottede hurtigt de første fisk, som Wrang og Ole fik lov at fiske på. Ottosen og jeg gik lidt videre, og vi fandt også hurtigt fisk. Skarp som altid gik der ikke længe, før Ottosen havde flex. Første fine rimte var på land og turen var en succes!

Kort derefter spotter jeg en fisk, der forsvinder igen. Jeg ærger mig lidt, men prøver alligevel at fiske nedover spottet. Småskallerne nakker løs på brødet, og jeg har lidt mistet troen på denne fisk, da den pludselig kommer i en trykbølge og indhalerer brødet. Tilslag og fast fisk! Jeg mærker allerede her i tilslaget, at der er fin vægt for enden af linen.

Fighten er totalt elendig, og fisken er nærmest klar efter 15 sekunders fight. Ole kommer med nettet, som ikke spiller, og da fisken ligger i nettet folder det sammen og fisken vælter ud. Nu bliver jeg lidt bange og vælger i stedet at håndlande den. Så jeg trækker den store rimte ind i sivene i mit 0.18 forfang og håndlander den med en hånd under bugen. Shit den er stor. Målebåndet strækker sig helt til 57 cm og vægten siger 2,95 kg. Ny PR samt klubrekord er en realitet!

Nu var det Wrang og Oles tur, men en lang død periode gjorde fiskeriet svært. Dog finder vi lidt fisk igen, og Wrang bommer desværre en fin fisk, der tager hans brød. Pludselig er Ottosen væk, og det viser sig, at han har fundet et lille spot helt gemt i sivene, hvor der er masser af hugvillige rimter. Han bommer 3 styk, inden han lander en rigtig flot fisk. Men den må han selv vise.

Efter dette dør fiskeriet lidt ud og Ottosen skal hjem. Jeg spørger Wrang og Ole, om vi nu ikke liiiige skal fodre med det sidste brød, da vi nu er i the Golden Hour med det sidste gode lys.

Hurtigt viser en fisk sig, som Wrang og Ole skiftevis prøver sig på. Jeg spotter endnu en fisk, som er ret aktiv på den store fodring. Det lykkedes at få den til at tage og endnu en fin rimte på omkring de 50 cm kommer på land. Mens jeg fighter fisken ser jeg dog endnu en rimte længere nedstrøms, der er godt i gang med brødet.

Jeg siger til Wrang og Ole, at det er nu, hvis de skal have en fisk. Wrang havde dog rigget af, så Ole fik fornøjelsen. Efter lidt guiding og snigning ind på fisken lykkedes det ham at placere sit brød rigtigt fornuftigt. Fisken åd alt brødet pånær Oles, indtil den dog til sidst ikke kunne lade være. Ole gav solidt tilslag og endelig stod han med fisk efter 5 timers fiskeri!

Der var stor jubel, da fisken kom på land. Det var Oles første rimte og endda en rigtig fin en af slagsen. Den må han også selv vise :)

Alt i alt en rigtig god Ulketur med vildt lækkert vejr og hele 5 flotte rimter på land.

Som den dårlige turansvarlig jeg er, bliver jeg jo nok nødt til at give mig selv turens fisk... ;)



11-6-2021