© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Sølvtøj i anden potens



Havørred Kysten på 4 kg. og 73 cm. fanget af Christian Kristensen

Beretning
Når man snakker om forløsning så kom der også lidt for mig i går. Endelig lykkedes det mig at trække mig sejrrigt ud af en dans med en af de store.

Det var sidst på dagen fredag og jeg måtte bare ud til et par timers fiskeri, lige nok til at stille abstinenserne. Vejret var meget blæsende fra vest og drivende skyer. Bedre havørred vejr findes ikke! Vandet som plejer være helt klart, var smudset godt op. Da jeg ankommer til vandet kunne man bare lugte fisk, kender i det?

Jeg startede med min gode baitfish. Efter en lille time mistede jeg lidt troen på den, den virkede lidt usynlig. Den gode gamle flamme fik chancen som jeg bevæger mig ned ad kysten med en kraftig sidevind. Af en eller anden årsag så fisker jeg altid flammen ekstremt hurtigt. Måske fordi den ikke rigtig imiterer noget, måske fordi det var sådan Holm introducerede mig for den. Nå, jeg finder ind i en god rymte med rigtig lange kast på omkrig 80 meter. Den kraftige sidevind danner en kæmpe linebue efter hvert kast., men pga. den hurtige indtagning flyver flammen virkelig af sted. Man kan ane den skøjter af sted lige under overfladen.

Vandet jeg fisker over er nok ikke rigtig dybere end 0,5 meter, hvilket vil sige at jeg vil kunne vade ud over det, men jeg holder mig tæt til land. Efter et kast får flammen lov til at flyve 5-7 meter før den bliver stoppet brutalt. Jeg går ud fra, at den har sat sig i en blæretangbusk, som rager op over overfladen mange steder. Efter et par sekunder forplanter de dybe stød sig i stangen og vandet piskes til skum. Fisken søger direkte hen til en tangbusk og sætter sig fast. 70 meter fra kysten, og jeg har ingen anelse om dens størrelse. Heldigvis skærer linen tangbusken ”over” og fisken er fri. Den kvitterer med et lang run, og et spring. Heromkring er jeg ved at være rigtig godt nervøs. Den går lidt tid med dybt vand under bugen, og følger så pænt med ind til kysten, hvor jeg står med den i ca. 10 min. Den laver masser runs, og viser ingen træthedstegn. Jeg valgte selvfølgelig nettet fra, og var alene på strækningen. Når jeg vælger den løsning, så løber jeg ofte ind i fisk, sjovt nok :D

Da der er sten og et tangbælte ved land har jeg ikke rigtig mulighed for at kane den, men det er eneste udvej, da forfanget er for langt til jeg kan nå fisken. På et tidspunkt ligger den sig på siden nede i vandet og jeg griber chancen. Slækker forfanget, vader et hurtigt skridt frem og stikker armen ned under vandet. Jeg får fat om haleroden i første forsøg og kan slæbe dyret på land. Endelig fik jeg en sejr over en af de store djurlandske ørreder. Jeg har mistet et par af dem, men nu var det min tur.

På land får jeg leget lidt med selvudløser på det nyindkøbte kamera, og billederne kan ses på:



Jeg prøver at vade ud igen, og smider efter 5 min en fisk på ca. 1.5 kg. Og har efter 10 min en følger i samme størrelse, men kan ikke finde motivationen, og søger hjem til Århus og en sejrs whiskey.

Det rundende 3 dages rigtig fedt fiskeri af. 3 forskellige pladser og masser og masser af fisk. Det gælder om at komme derud, for det sker lige nu. Tror ikke kystsæsonen bliver så lang, så det er med at udnytte det nu. Knæk og bræk.

17-4-2010
Christian Kristensen | ck.ejer@gmail.com


Skulle lige prøve igen, efter røgmanden blev færdig med den.
29-4-2010 9:14:53
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Super flot fisk! Nu kører vi andre hele vejen til Langeland og trækker en fed nulbon, og så kraner du fisk næsten lige udenfor døren... Bisset! :o)
19-4-2010 9:10:46
Martin Broch-Lips | martin_broch_lips@hotmail.com
Fantastisk fisk! Tillykke med den!
18-4-2010 20:28:34
Daniel Lindvig | deinerl@sol.dk
Supeb fisk CK! Tillykke med den
17-4-2010 21:03:15
Bjarke Dehli | bjarkedehli@hotmail.com
Smuk fisk, endnu en gang tillykke herfra. Er helt pjattet med de store mørke pletter, min pr. på 67 cm havde det samme dog lidt mindre tydeligt. Trælst sted at kane en storfisk, fedt det lykkedes!

En anden vild fisk kan ses her:


17-4-2010 18:29:53
Rasmus Bro | rasm8s@hotmail.com
Man kan sgu ikke lade dig tage ud alene .... så hiver du altid store madammer med hjem;) Endnu en gang tillykke.
17-4-2010 18:03:05
Christian Kristensen | ck.ejer@gmail.com
@Kasper
Ja - det kan godt passe. Jeg lagde også mærke til det.
17-4-2010 15:29:36
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Storplettet smukkert, fandemig flot og lidt særpræget. Sådan en er nok trods alt en indsats i waders værd ;o)
Tillykke med den!
17-4-2010 15:20:02
Kasper Bjerre | kasperbjerre@yahoo.dk
Den satme flot, tillykke med den! Godt nok nogle store mørke pletter den har, synes ikke jeg har set det før. Gællelåget ser også lidt risset ud på dine nærbilleder, kan det passe?
17-4-2010 15:15:16