© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Laks i Norge


årets tur gik til elv i det nordlige Norge. Det var fantastisk natur, der mødte os da vi stod af flyet ved Bodø og ikke lang tid efter stod vi med fødderne i den geltecherfødte, kolde, turkisblå elv. For mig blev andendagen højdepunktet på turen - tredjedagen lavpunktet. Jonas og Jeg var stået tidlig op, havde rigget fluestængerne til med flydende-synke 5 liner, og var vandret ned til elven, men min første gennemfiskning gav intet resultat. Jonas kom derimod ned til mig slæbende med en laks på 2-3 kg. Fedt! Liv i elven og måske var der endda kommet et træk små-laks. Jonas var heller ikke i tvivl om, at der stod flere i den strømkant hvor han fik fisken. Efter lykønskninger og kaffe bevægede vi os op til stedet hvor Jonas havde fået fisken og han fortalte mig i bedste guide-stil om hvor og hvorledes fiskene skulle narres. Jeg var ikke lang tid om at få fluen i vandet og da den passerede strømkanten første gang var deret forsigtigt bud efter fluen. Det blev dog ikke til mere. Med hjertet i halsen fik jeg knyttet en mindre flue på forfanget, men ingen reaktion. Pause… Pausen udnyttede jeg til at knytte et nyt forfang på og sætte den første flue på igen – hvilket jeg blev glad for! Hen over pladsen igen. Ingen reaktion. Anden gang satte jeg liv i fluen det blev kvitteret med et nap i den anden ende. Løkken fik lov til at glide ud gennem fingrene og et tungt pres resulteret i stangløft og fast fisk! Jonas blev kaldt tilbage og fighten kunne begynde. Egentlig troede jeg at jeg havde fået fat i en af små-laksene, men efter at havde set fisken første gang blev vægten justeret til ~ 4 kg. Laksen ville dog ikke på land før efter 15-20 min med flere gode udløb, hvilket også betød at fisken blev landet omkring 200 m længere nede af elven, end den huggede. Da fisken første gang var oppe at ligge på siden blev vægten justeret igen, men først dag fisken blev kanet op på bredden gik det op for mig, hvor flot en fisk der var tale om. 91 cm og 6.5 kg spejlblank lusebefængt vildlaks!



Det var alt for fedt! Det blev ikke til flere laks til mig, men jeg klager ikke. Flottere fisk skal man lede længe efter og det kommer jeg helt sikkert også til! Tredjedagen gav en mindre ridse i lakken. Et kast med min nyindkøbte 13” LPXe resulterede i et højt brag og en fem-delt stang. øv, bøv…  Det mest effektive på turen viste sig dog at være orm (en kammerats far fik 4) – men det er nok ingen overraskelse.

K og B

Martin


28-7-2010
Kasper Falck-Rasmussen | kasperfalck@hotmail.com
Dr. Broch-Lips!

Tillykke - den er sgu alle pengene værd;-)

30-7-2010 22:48:01
Martin Broch-Lips | martin_broch_lips@hotmail.com
Ja, jeg synes også den er fin.

Mht vægten, så er det sikkert, at den vægt den blev vejet på vejede forkert (for lidt). Hvor meget ved jeg ikke. Men i hvertfald ikke 3 kg... For mig er det heller ikke så vigtigt. Skide fin fisk og super fight!
30-7-2010 10:51:46
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Ja de 6½ kg giver ikke meget mening, dammit den er fin mand :D Tillykke mester!
30-7-2010 10:32:22
Christian Kristensen | ck.ejer@gmail.com
Tillykke, den ligner en 10kgs fisk :D
29-7-2010 10:52:50
Rasmus Bro | rasm8s@hotmail.com
Damm den er flot!! Tillykke. Håber der er noget garanti at hente på stangen.
29-7-2010 9:36:03
Bjarke Dehli | bjarkedehli@hotmail.com
flot Salar og vist nok også velfortjent ;-)
28-7-2010 21:03:06