© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Geddetur



Gedde på 5.35 kg. og 88 cm. fanget af Bjarke Dehli

Beretning
Efter at have haft lidt rigeligt nulture på kysten i den sidste tid trængte jeg efterhånden til at komme ordentligt til nap. Jeg allierede mig med Bjerre og da jeg havde både bil og trailer med båd blev kursen kl meget tidligt sat mod et vand vestpå som Bjerre mente ville holde en god fisk. Dette skulle han heldigvis få ret i!

Vi startede i gråt trist regnvejr, men inden vi havde sat alle stængerne blev min ene skalle flæsket og bremsen hvinede. Jeg fik grebet stangen, modhug var ikke nødvendigt, og fighten var igang. Den var tung, vild og stærk, virkelig en fed oplevelse at fighte en fisk i danmark som både kan og vil tage noget ordentligt kabel. Først efter 6-8 minutter ser vi fisken første gang og den ser rigtig fin ud. 4. gang den er inde ved bådsiden kan Kasper sikkert håndlande den og vi måler fisken til 101 cm og 8,75 kg inden den sættes fri igen. Ny pr. og god start på dagen:-)

En halv time efter er den gal igen, denne gang med endnu en stærk fisk der måler 88 cm og vejer 5,35 kg.Faktisk har jeg de første 5 kontakter og først da vi skifter stænger så vi hver har en tæt på båden og en langt væk får Kasper kontakt med fisk. De næste 5-6 hug bliver ikke siddende, måske fordi det er mindre fisk, måske fordi vi er uskarpe?
Endelig bliver en fisk siddende og Kasper kan kort efter genudsætte en lille 3 kilos fisk. Vi er så småt på vej tilbage til bil og trailer da Kasper igen har hug. Tilslag og stangen krøller helt sammen. "Den er god den her" når han at stønne mens fisken trækker 10-15 meter udaf med en meget stram bremse, fedt! Også denne fisk fighter rigtig godt og har en flot sæk. Vi er begge sikre på en fisk omkring de magiske 10 kg og med 107 cm har den længden til det. Den mangler dog lidt bredde over ryggen og kan ligeledes vejes til 8,75 kg. Vi giver det lige en time mere men uden videre resultat, og da regnen og kulden presser på pakker vi sammen og triller tilbage mod Århus og et varmt bad.

3-3-2009