© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Temadag om Fremtidens Fiskepleje


Fire ulke var i lørdags taget til Tema dag om Fremtidens fiskepleje, inviteret af Danmarks Sportsfiskerforbund.

De fire var Allan, Kasper Bjerre, Bjarke D og Torben A

I løbet af dagen var der indlæg fra Ferskvandsfiskeriforeningen, DTU Aqua, Danmarks Fritidsfiskerforbund, Sportsfiskerforbundet mv.


Dernæst kunne interesserede besøget forskellige stande med relevante emner indenfor fiskepleje og forskning.
Sidst afsluttedes dagen med debatoplæg, men de fleste var vist enige om at vi gerne skulle have flere og større fiskebestande :)

Noget af det mest interessante ved dagen var, at Bækørreden blev bragt på banen. Mange steder i landet er bestandene gået tilbage, og det vil der blive set på nu. Det vides ikke med sikkerhed, hvorfor der er så få bækkere i åene. Dels er de sårbare overfor hårdt fiskeripres, da de vokser langsommere og der er færre store eksemplarer end havørreder. Men vi får nok svaret om 2 år.

Generelt var der ikke så voldsomt meget nyt på dagen, men for jer som ikke er inde i elfiske-gearet, så kan jeg sige, at der er kommet nye regler for standarden på udstyret, hvilket betyder at mange foreninger må investere i nyt elfiske-udstyr, eller udskifte noget af det gamle. Det bliver nok ikke aktuelt for ulkens medlemmer lige nu, men en del af ulkebestyrelsen har så sendt som i går været ude og inspicere Skæring og Hjortshøj Bæk for mulige restaureringsprojekter. Der er er derfor mulighed for at vi skal låne elfiskeudstyr på et tidspunkt, for at monitere effekten af et eventuelt restaureringsprojekt. Mere info om det senere.

Andre emner på dagen:
-Marin fiskepleje: Der var tro på at der kommer flere penge til Marin fiskepleje i fremtiden, herunder marin restaurering af habitater, mv.
-Gamle fiskere spørges om råd om hvor de tidligere fangede mange fisk. Disse steder er potentielt gode steder til udsætninger, da de fysiske forhold må  antages at være optimale.
-ålen er fortsat i søgelyset, dels for at vide mere om de styrende parametre i dens livscyklus, og for at kunne hjælpe bestandene på vej op igen.
-Lakseeventyret blev nævnt, men der blev også belyst, at vi ikke må glemme, at det stadig er baseret mest på udsætninger, så der er et stykke vej til helt selvproducerende bestande endnu. En fuldstændig fri passage i pågældende vandløbssystemer er en forudsætning for dette.
- Fokus på stalling - årsagerne til dens svage bestandsstatus skal klargøres.
-Søhåndbogen er undervejs. Med den kan Kommuner og foreninger hjælpe med at få et godt vandmiljø og sunde fiskebestande i lokale søer.
-Værdien af det rekreative fiskeri blev endnu engang nævnt. Det er især vigtigt at bruge det argument, når der skal søges penge til fiskepleje!
Vi fik også snakket med Orla fra Brabrand Lystfiskerforening. Han fortalte om en ny sammenslutning af østjyske lystfiskerforeninger. Det ser vi nærmere på og kommer med mere info.

På vegne af Bestyrelsen

/Torben A

9-9-2010