© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Ny pr. i skælkarpe



Karpe på 9.45 kg. og 75 cm. fanget af Kasper Bjerre

Beretning
Jeg havde for nylig haft fødseldag og fået en rodpod i gave, så denne skulle da ud og afprøves hurtigst muligt. Derfor blev Kenneth (alias Lindvig) ringet op og en tur efter karper blev aftalt.

Vejret havde hele ugen budt på kraftig vind fra vest og med det in mente, var det oplagt at tage til Viborg søerne nærmere betegnet østbredden.

Dagen forinden havde vi hørt efterretninger om fint fiskeri, så optimismen var på sit højeste da vi nåede frem. Hurtigt blev alt rigget klar og aftensmaden som i dagens anledning bestod af spaghetti bolognese blev sat i gang. Imens jeg stod og passede spaghettien, blev jeg afbrudt af en skrigende kalkun (min bidmelder lyder lidt mærkelig), så jeg fór hen til stangen og fik givet modhug. Fisken kæmpede ganske glimrende på distancen med en masse tunge rusk og boren i bunden. Da den kom lidt længere ind skiftede den taktik og begyndte at svømme til siden mod nogle siv. Af bitter erfaring vidste jeg, at dér skulle den bare ikke ind, så hårdt blev sat mod hårdt, hvilket resulterede i at karpen kom til overfladen og slog et par gange med halen, for derefter at overgive sig og svømme den anden vej. Nu havde den fået øje på nogle siv i den anden side og kursen blev sat derefter. Denne kurs var direkte imod de andre liner, så Daniel fik hurtigt lagt stængerne ned. Karpen var heldigvis også ved at være træt, så helt hen til stængerne kom den aldrig. På daværende tidspunkt kunne jeg efterhånden godt mærke presset i armene, og havde også en god idé om, at den vidst ikke var helt lille, så Daniel blev beordret ud i waders, så vi kunne få svinet ind (denne fisk skulle bare ikke mistes!). Da han kom derud, skulle der lige et par forsøg til inden den overgav sig, men da den først kom i nettet, var der ingen tvivl mere, det var en af søens vægtige karper!

Oppe på land kunne vi beundre en gudesmuk ung skælkarpe, som var bred over ryggen og havde en fin dunk. Det var derfor med en hvis spænding at målebåndet blev strakt ud og vægten fundet frem. Med modelmodelene 75 cm og 9,45 kg var undertegnet en rigtig glad mand, hvilket vidst også kan ses på billedet. Dette var en ny pr. for skælkarpe, hvor den gamle rekord blev slået med lidt over kiloet :). Den eneste skavank der var at se, var et lille ar nede ved haleroden, så derfor valgte vi at døbe den "Scartail"

På dette tidspunkt nærmede klokken sig syv, så troen på flere fisk i løbet af aftenen og natten var i top, men desværre skete der ikke mere før næste morgen. Klokken syv blev jeg vækket af en gal kalkun, så jeg sprang i skoene og løb hen til stængerne og gav modhug. Dette blev besvaret af et par tunge rusk, men desværre var fornøjelsen kort, da krogholdet efter kort tid røg ):. Heldigvis kunne jeg tage det med ophøjet ro, idet turen allerede var redet!

Desværre var der ikke gevinst til Daniel i denne omgang, men næste gang skal det nok lykkes. Tak for en god tur Kenneth :)

Knæk og bræk
Kasper

20-9-2010
Torben Ankjærø | ankjaeroe_torben@hotmail.com
imponerende - virkelig flot eksemplar! Godt gået!!
22-9-2010 21:48:36
Kasper Bjerre | kasperbjerre@yahoo.dk
Takker!
@ Tommy den blev taget på en live system bolie fra ccmore, har virket ganske glimrende for mig her på det sidste.
21-9-2010 21:23:27
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Ja det er sgu en fin skæller, det er jo nærmest sydlandske proportioner med den vægt / længde på en skæller, og det ses jo tydeligt også på billedet. Stort tillykke herfra med en fisk, der nok skal blive til mere!
21-9-2010 16:33:45
Tommy Norin Andersen | tommynorinandersen@hotmail.com
Dælme en flot fisk, dét må man da sige! Teløk' mæ'en :o) Hvad nappede den?
21-9-2010 9:57:59
Martin Broch-Lips | martin_broch_lips@hotmail.com
Tillykke Kasper
Et rigtig fint eksemplar! Og dejligt med en fight-beretning!
21-9-2010 9:27:33
Bjarke Dehli | bjarkedehli@hotmail.com
Hvis man er til karper så er det da vist en flot fisk du har fanget der, rigtig flot endda! Tillykke med fisken og det gode humør ;-)
20-9-2010 22:47:50