© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Spejler II



Karpe på 9.4 kg. og 82 cm. fanget af Daniel Lindvig

Beretning
Et par timer senere var der nap på ny. Denne gang var der lidt mere gang i fisken, uden at fighten på noget tidspunkt blev alt for nervepirrende. Endnu en vægtigt fisk gled over netrammen og vægten viste 9,4 kg. Fisken var en gammel kriger og har flere gange været vist her på siden. Siden da har det desværre gået støt ned af bakke for fisken, som i sin primetime var oppe og runde de 12 kg..

Derefter fik Allan en mindre suder og en kort karpe kontakt, som desværre drattede af. På trods af et par tiltrængte vægtige fisk, så var det en af de ture, som også i høj grad vil blive husket for røverhistorierne, roen og hyggen ved vandet, frem for alt ræset. Det var sgu hyggeligt og afslappende;)

K & B derude!

27-9-2010
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Der er slet ingen tvivl om, at jeg altid gerne deltager i at sable hvem som helst af mine med- og modfiskere for snyd og dårlig moral. Mit eneste problem i denne tråd er, at det lissom er mig, der er fanget på billedet, midt i noget der ligner en voldsom fejlhåndtering af et slattent målebånd ;o)

Han burde gøre karriere som papparazzi, ham Daniel.
30-9-2010 12:44:40
Kasper Bjerre | kasperbjerre@yahoo.dk
Tillykke med karperne Daniel! Det er bare ren misundelse der snakker ;-)
28-9-2010 18:54:08
Kasper Bjerre | kasperbjerre@yahoo.dk
Nej det gør du ikke Bjarke, men den blev målt med stangmål:) Det var nu ikke kun mig, der målte den til 75 cm i første omgang.

Vi laver bare sjov med Daniel, det plejer han at være god til med os andre :)

Meningen var, at det skulle lyde som om vi mente det, for at derefter at slette rapporten, så han virkelig troede på os. Alt sammen for sjov. Bagefter havde vi selvfølgelig tænkt os at aktivere rapporten igen ;-) Men nu kan jeg høre, at vi nok ikke skal køre den længere.

En joke som desværre aldrig nåede at blive så sjov, som vi havde tænkt os det :)
28-9-2010 18:42:23
Kasper Bjerre | kasperbjerre@yahoo.dk
Det var bedre med et ordentligt billede, så får den lov til at blive på listen :)
Du har godt af lidt gas Daniel :)
28-9-2010 18:23:31
Bjarke Dehli | bjarkedehli@hotmail.com
@Kasper

Husker jeg helt forkert hvis din laks på 75 cm blev kontrolmålt af en kontrollør hvor målebåndet kun kunne strækkes til 74 cm?
Pas på dit glashus unge Bjerre ;-)
28-9-2010 18:16:00
Tommy Norin Andersen | tommynorinandersen@hotmail.com
Tøser eller ej, så er der da vist ugler i (karpe)mosen :o)
28-9-2010 17:09:59
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
I er da et par tøser, så jeg stikker lige næsen frem, med risiko for at jeg selv får hak i den for en historisk og muligvis upræcis måling ;o)

Som billedet vist tydeligt viser, har denne karpe en skæv rygsøjle. Den "krøller" i ryggen.



Ovenfor er et målebåndsfoto af fisken. Den ligger naturligt på måtten, og målebåndet er længere væk fra fisken, end kameraet er det. Ud fra reglerne, kunne man vist godt have målt fisken til 85 cm i stang ud fra den dokumentation? De 82 cm er der i hvert fald ingen tvivl om, at den holder.

PS: I 2009 målte jeg fisken til 84 cm, med tommestok, i stang:


Fisken er desværre voldsomt på retur, hvilket vægt/længde jo også tydeligt viser.
28-9-2010 16:45:00
Kasper Bjerre | kasperbjerre@yahoo.dk
På vejne af aktivitetsudvalget mener jeg også at fisken bør underkendes, da det klart fremgår af # 4 at fisken skal måles i stangmål, hvilket fisken tydeligvis ikke bliver på det billede. Jonas da du har mulighed for slette denne rapport, mener jeg det må være på sin plads at gøre det i dette tilfælde. Er der andre fisk der ikke er målt rigtig Daniel?, når nu Jonas alligevel skal i gang med at slette.

Du kan komme op på mit kontor og få et kursus i opmåling af fisk, når nu du skal til at måle laks til dit speciale. Ellers giver det jo en alt for stor måleusikkerhed.
28-9-2010 15:35:16
Tommy Norin Andersen | tommynorinandersen@hotmail.com
Fine fisk! Lyder som en rigtig hyggelig tur. Tror dog aktivitetsudvalget bliver nødt til at underkende fangsterne, som følge af den ukorrekte længdemåling - der er jo tydeligvis tale om snyd. Og her tillader jeg mig at citere regel #4 for ulkekonkurrencen; "Bemærk venligst, at fiskene skal måles i stangmål, dvs. fisken liggende på målebåndet". Som om det ikke var nok at Ibsen tidligere på året forsøgte at tiluske sig lidt ekstra credits med en makrel på 42,5 cm (som jo skal "... rundes ned til nærmeste hele cm"), så kan sådan en tyksak af en karpe jo snildt give et par ekstra centimeter hvis den måles i snydemål i stedet for stangmål - krydsmål eller ej - tsk tsk, shame on you :o)
28-9-2010 14:59:30
Martin Broch-Lips | martin_broch_lips@hotmail.com
Tillykke med karperne! Og jeg er da lidt misundelig på hyggen! Det plejer i hvert fald at være hele turen værd!

28-9-2010 10:23:06
Daniel Lindvig | deinerl@sol.dk
(foretaget):)
27-9-2010 22:12:14
Daniel Lindvig | deinerl@sol.dk
Ps. Så er det ikke en krydsmåling af fisken, der blev fortaget, selvom billedet måske snyder lidt;)
27-9-2010 22:10:24