© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Fangst på ulketur!!!



Gedde på 7 kg. og 106 cm. fanget af Jonas Rasmussen

Beretning
Efter vinden havde gjort en ende på alle planlægninger om en tur på Hald sø i båd, blev det bestemt at tage på jagt efter strømvandsgedder i stedet.
Vi mødtes 6 mand foran biohuset kl 7.15 (i stedet for kl 7.00, så alle mand kunne nå at komme ud af dynerne - ingen nævnt ingen glemt...) ;-) Og delte os så op i to hold for at dække så meget vand som muligt. Kasper Stengaard, Kasper Falck og jeg kørte til den øverste bro, mens Allan, Bjarke og Kasper Bjerre startede længere nedstrøms.
Og vind eller ej så var jeg opsat på at fiske med flue! Så frem med den lette to-håndsstang, og afsted det gik med pikestreamers og synke IV skydehoved. Det føles helt rigtigt efter de store gedder... :-)
Gedderne var dog ikke helt oppe på finnerne til at starte med, men efter et par timers fiskeri begyndte der endelig at ske noget. I et område med lidt dybere vand blev min flue brutalt overfaldet helt inde under egen bred. Jeg kunne stå og se fluen på nært hold i det klare vand, da fisken skød to meter ud i strømmen fra brinken og inhalerede den totalt. Det var helt klart en god fisk, men desværre var der ikke de helt store kræfter tilbage i den efter gydningen. To halvhjertede kraftudbrud var hvad den havde at byde på, og det sidste af dem førte til at fisken strandede sig selv på brinken. Men lang var den! Bredden over ryggen var også fin, men med 106 cm og en anslået vægt på omkring 7 kg var der ikke meget vom at byde på.
Resten af dagen fortsatte fluen sit triumftog og fristede 4 mindre gedder op til godt 3 kg, mens Kasper og Kasper kæmpede en brav kamp for at overliste dem med agnfisk, spinnere og sågar bombarda og pikestreamer. Kasper Falck mistede dog en god fisk på agnskalle, men ellers viste gedderne ikke megen nåde.
Det andet hold fik også lidt fisk på land, men det kan de selv få lov at fortælle om.

Tak for en for ulketure helt ualmindelig fangstrig tur!
/Jonas





22-3-2009
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
@Tommy: Hvis billederne, der linkes til, er under 572 pixels i bredden, så insisterer hjemmesiden på at trække i dem, og så bliver det noget underligt noget... Prøv at undgå billeder i højformat fremover?
23-3-2009 16:56:36
Tommy Norin Andersen | tommynorinandersen@hotmail.com
Undskyld mig, men læste jeg bombarda og pikestreamer...?!
Hvad sker der for kvaliteten af det øverte fightbillede? Er det kun mig der ser det helt pixeleret...?
23-3-2009 16:29:43
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Fin fisk i har delt der... Hvis bare min fisk havde haft samme kondition, så tror jeg nok at i skullle have hørt mig længere nede af systemet da den kom på land! ;-)
23-3-2009 13:16:31
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Det var sgu noget af en fisk. Her skramler og slæber man rundt med agnfisk, og så snupper du turens fisk på flue. Næsten uforskammet.

Jeg fangede denne 6,2 kgs længere nede i systemet:


Dernæst havde Bjerre en del missede smånap, inden han fik denne springfyr på land:


Og slutteligt var 6,2'er gedden igen blevet sulten:
23-3-2009 11:44:30
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Det ser da ud til at ha været en god tur. Tillykke med fiskene.
23-3-2009 11:21:24