© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Pelle Haleløs



Skalle på 1.17 kg. og 39 cm. fanget af Kasper Bjerre

Beretning
Efter en lang vinter med meget få fisketure og fangster, var vejret endelig blevet bedre. Så en medetur blev aftalt med brormand og Peter G. efter rudskalle og brasen.

Vel ankommet til pladsen blev der fodret op og så var det bare at vente. Efter kort tids venten afslørede quiver-toppene, at der var fisk på pladsen. Desværre havde vinterpausen og måske manglende talent gjort, at krogningssuccesen var på et minimum, så kun et par småskaller måtte en tur på land.

Efter et par timer med meget lidt aktivitet, fik jeg endelig et godt hug, som indikerede rudskalle og ikke bare små gråskaller. Modhugget blev perfekt udført og kunne hurtigt mærke, at antagelsen om rudskalle nap var korrekt. Fisken var tungere end de andre, men ellers uden form for modstand, faktisk dårligere fight end fra en brasen, hvilket siger en del!. Dette skulle dog ikke pille ved glæden over, at se den gyldne fisk blive landet så fint af brormand. Kunne med det samme se, at der var tale om Pr. så Peter G. blev udnævnt til at være fotograf. Fisken havde model målene 39 cm og 1,17 kg, men var dog ellers ikke ligefrem nogen køn model, da den manglede halvdelen af halen (ikke så godt set med konkurrence øjne :-)).

De næste timer skete der ikke en skid, ud over nap fra små gråskaller. Først da mørket begyndte at falde på kom der igen aktivitet fra større fisk ind på pladsen. Denne gyldne time var med at udnytte, hvilket også var tilfældet, idet vi tilsammen fik en 8-9 rudskaller i denne time med alle undtagen en over kiloet. Jeg stod for de to af dem med en ny Pr. igen på 44 cm og 1,55 kg og en lidt tykkere af slagsen på 42 cm og 1,45 kg.

Først da det blev helt mørkt forsvandt stimen, og vi kunne tage hjem med humøret helt i top!

Knæk og bræk
/Kasper


7-4-2011
Kasper Bjerre | kasperbjerre@yahoo.dk
Ja godt at se, at man rent faktisk har et latinsk navn...Troede bare egentlig det var Paerelis paerelis :)
11-4-2011 10:52:10
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Anders Breinholt, Kasper Bjerre, Scardinus erythrophtalmus = Én og samme art!
8-4-2011 22:01:16
Simon Lundorff | chipsbanan@hotmail.com
jae det har du nok ret i. Over 1 i hvert fald ;)
8-4-2011 20:03:14
Kasper Bjerre | kasperbjerre@yahoo.dk
Ja Thomas jeg ved det godt, men jeg kan bare ikke lade være. Det er mit nye kendetegn, så jeg kan se, om jeg har fanget fisken før :)

Det er ikke til at sige Simon, tror fisken og mit ansigt har den samme konditionsfaktor :)
8-4-2011 10:17:22
Simon Lundorff | chipsbanan@hotmail.com
kan ikke finde ud af hvem jeg synes er sødest ;)
7-4-2011 20:08:31
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
La nu være med at bide dem i halen. Vi har snakket om det før, det er ikke pænt gjort overfor fisken.
7-4-2011 18:24:02