© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Havørrednap



Havørred Kysten på 0 kg. og 43 cm. fanget af Thomas Mosgaard

Beretning
For at hjemmesiden ikke drukner i medefisk så kommer her lige en rapport fra kysten. Det er ikke blevet til meget fiskeri for mit vedkommende i år da jeg er flyttet til en ørken hvad angår vinterfiskeri samt at jeg har 320 km hver vej til arbejde men i weekenden den 16.-17. april tog jeg tilbage til Østjylland for at fiske. Jeg havde skiftet bombardastangen ud med en lettere stang og en håndfuld blink. Jeg er blevet træt af altid at fiske småfisk så nu vil jeg i gang med blinkene på kysten igen. Jeg var spændt på om jeg kunne få det til at fungere igen. Efter et par timers tid begyndte jeg at få følingen med det igen og weekendens resultat blev ca. 30 havørreder på 37-43 cm som var oppe at vende. Fiskene var fyldt med børsteorm og det var tydeligt at blinket skulle fiskes som en børsteorm for at virke optimalt. Det er utroligt at de først tog blinket når det blev fisket helt monotomt og langsomt. Det må være fordi at denne børsteormsbevægelse stimulerede dem til at hugge. At det ene blink var kort, blankt og buttet samt at det andet var blåt og sølv var åbenbart ikke mistænksomt for fiskene. Jeg brugte også ophængerflue men fik kun 2 fisk på fluen. På førstedagen fiskede jeg kun med det originale boss blink i 8 gram. Jeg har før fisket med boss blinket dog uden at være synderlig imponeret. Jeg må dog sige at den originale udgave har nogle fede rappe bevægelser. Dagen efter gik jeg med Imitator i 16 gram. Som noget nyt havde jeg fyldt mit viva-hjul med en hel fluorocarbonline. Det nedsatte antallet af tabte fisk væsentlig og kan klart anbefales dog bliver linen fuldstændig snoet efter kun 2 dages fiskeri så man skal gide kludre det ud når man kommer hjem.

26-4-2011
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Hej Allan.
En bedre svirvel vil nok løse noget af problemet med med tiden vil linen blive snoet. Min erfaringer at lige meget hvor god en svirvel er så snoer linen. Prøv eventuelt at gå med spinner i åen en hel dag med nylonline. Der er intet at gøre, linen bliver snoet. En svirvel med kuglelejre vil dog giver dig flere fisketimer før det bliver et stort problem. Jeg filtrer linen ud ved at placere stangen hjemme i hækken, gå 50 meter væk med linen og så spinne linen mellem 2 fingre indtil at linen. Linen må ikke røre jorden når dette gøres. Måden at tjekke om man har snoet den ud er ved at tage fat i linen med begge hænder med en meters mellemrum og så føre hænderne sammen. hvis den meter line der ligger sig som en lykke mellem hænderne ikke skudrer så er linen snoet ud, hvis den snoer sig rundt om sig selv så skal man spinne den noget mere. Det er ikke kompliceret, det tager et minut.
29-4-2011 16:36:17
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Interessant med floucarbonlinen - Altså at den twister?
Det vinder frem inden for karpefiskeriet, men der kaster man naturligvis heller ikke nær så meget som på kysten. Hvordan filtrer du linen ud igen? Og kan du ikke bare smide en ekstra (bedre) svirvel ind foran blinket?
29-4-2011 15:46:50