© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Referat fra årets solrige kystweekend 30. april-1.maj



 

Her kommer referatet lidt forsinket! I alt 13 ulke dukkede op i løbet af weekenden til dette arrangement, som plejer at trække en blandet flok ulke i kyst-mode.I må leve uden billeder i denne tekst, da det ikke lige lykkedes at få dem sat ind.

 

Alle var fulde af forventninger til at få den overspringer blankfisk, som de har drømt om hele foråret, ja for nogle siden sidste år…

Arrangørerne startede med at fylde den lille VW lupo til bristepunktet med proviant til de næste tre dage. Med mælk til 1 kr pr liter var der lagt op til at der kunne tylles rigeligt med mælk til havregrynene!

Fiskeministeren (alias Martin B) lagde ud, traditionen tro, med en blankfisk fredag aften, og ifølge de andre kunne den fint tages med hjem, men ministeren valgte på sportslig vis at lade fisken vokse videre. Det betyder så også, at den ikke kunne indgå i voteringen af turens fisk. Laurits var også med i kampen med en blankfisk midt i fyrrene – sådan! Dertil kommer Tobias med en enkelt horn!

 

Fredag bød derudover ikke på det store, fangstmæssigt, men til gengæld var pølserne gode i de ristede hotdogs, som var en værdig afslutning på nogle timers intenst fiskeri.

 

Troen på gode fisk var stadig intakt, og øldrikkeriet var derfor ganske begrænset, da folk stod op lørdag morgen kl lort (3.30 eller lidt senere for nogen). Jeg har personligt nok aldrig fisket så meget på en dag, fra kl. 3.30 til kl 22.30, og jeg måtte sande, at ørder i ordnli størrrelse ikke hænger på træerne…

Heldigvis startede dagen godt for Jonas, som tog en fin fluefanget formiddags/højsvandsørred ved Glatved på over de 50 cm. Joans valgte at den skulle have lov at få det sidste sul på kroppen, selvom den var kommet i ok form efter vinterens strabadser.

En anden gruppe valgt at satse stort på kalkværket og den gamle bro, som i øvrigt ikke kan anbefales at vandre ud på. Den ligner efterhånden noget, som ikke engang en polsk havnearbejder ville vove sig ud på. Til gengæld var der sjov og spas derude, efter vi begyndte at fange tobis til vores tackler. Det startede med lidt fallerskrubber, og jeg samt Tobias fik en undermåler pighvar, så nu er den kommet på listen ved os begge! Til ære for foreningen hev vi også en lille forslugen ulk op. Vi valgte at beholde skrubberne, af frygt for mangel blankfisk til aftensmaden.

 

Inden dette har der udspillet sig et andet drama, da jeg overdrager min stang kortvarigt til Mikkel.

I 2. kast drøner der en havørred ud under broen, og sluger tobisen, hvorefter den bliver ret balstyrisk af at blive fightet lodret, da vi står 10 meter over vandet. Det er totalt sight-fishing, da vi kunne se hele seancen foregå under vandet. I kådhed anslår vi ørreden til at være klart over målet, det kan der ikke være tvivl om …

Efter en besværlig linedans på jernbjælkerne ind til jonas, som står på land, så er vi noget skuffede over ørredens størrelse, da den ligger i hånden på Jonas – sølle 33 cm kan det blive til – men sikke en blankfisk J. Nå, efter lidt gas fra Jonas, så fortsætter vi anstrengelserne.

Jakob Fogh får senere et tungt hug, og spændingen er i top, men skuffelsen er svær, da han ser, at den store skrubbe har et andet forfang i kæften, end hans eget, og fisken er kroget af nogle andre fiskere på kajen. De får dog fumlet med den, og den ryger af lige inden de ville hive den op på molen.

 

De andre ulke får så vidt vi ved, ikke nogen ”keeper” fisk i land, og vi må sande, at hornen så småt var landet på djursland.

 

Jakob Fogh stod for det kulinariske indslag lørdag, hvor bøffer og pølser samt en super æblesauce var hovedindslaget. Fallerskrubberne var noget løse i køddet, og måske for første gang var der ikke ørreder ved bordet lørdag aften – lidt underlig fornemmelse.

Efter en tidlig aftensmad var folk klar igen, og den gyldne time skulle have en sats. Desværre så var der ikke den store gevinst om aftenen, og derfor blev Turens fisk Jonas’ Havørred fanget om formiddagen.  Præmien var et minde om de glade teenagedage, nemlig en flaske sprudlende Lambrusco! Det man bare skal huske, at det er meningen, at man kun skal drikke et glas – smagen bliver først glam efter man har tyllet den halve flaske lunken… 

Nå, sidste chance var søndag morgen. Perfekte forhold ved helgenæs og lushage satte forventningerne op, men et par horn var, hvad det kunne blive til. Sidste horn for mit vedkommende blev kroget i ryggen langt ude i kastet, og det føltes ret godt i starten. Lidt skuffende kunne jeg se efter nogle sekunder, at der var tale en næbbet blankfisk.

 

I jagten på fiskene glemte vi alt om sauna og spa-bad, som vores fine sommerhus var udstyret med. Der skal lyde en tak til Bjarke D. for at skaffe sommerhus af god klasse!!

Alt i alt en super hyggelig tur, og næste år kan der heldigvis kun komme flere ørder på grillen!


12-5-2011
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
I skal da forresten ikke snydes for et billede af turens falder/fisk...
21-5-2011 15:49:02