© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Fantastisk dag ved åen!



Laks på 6.7 kg. og 90 cm. fanget af Kasper Bjerre

Beretning
Snapperens imponerende laksenapperi indspirerer på det kraftigste til at komme ud og dyppe spinneren, så da Jonas alias superguiden tilbyder en tur til åen, er jeg ikke sen til at sige ja.

Vel ankommet til åen bliver overfladen brudt af store rimter, der cruiser rundt. Vi kigger lidt på hinanden og bestemmer os for, lige at give dem chancen, da de virkelig ser store ud. Det lette grej bliver rigget til, og de får brød og fluer smidt i hovedet, men hugge det ville de ikke. Det var lidt mærkeligt, da toastbrød ellers plejer at være deres livret. Efter en halvtimes tid opgiver vi, og tager det tunge skyts i brug efter laks.

Det skulle vise sig, at være den helt rigtige beslutning for efter ca. 20 min's fiskeri ser jeg en rygfinne bryde overfladen. Lidt i tvivl om hvad det egentlig var, kaster jeg opstrøms nogle gange uden succes. Endnu en gang kommer fisken op denne gang med rygfinnen først efterfulgt af halefinnen. Stadig i tvivl om arten får fisken nogle flere kast smidt i hovedet. Først efter en håndfuld kast giver det valuta for pengene, da spinneren bliver brutalt stoppet lige foran mig. Stangen krøller sammen og en rigtig fin fisk kaster sig ud af overfladen. Jonas hører med det samme mit brøl og kommer til undsætning med udtalelsen "næste gang tager jeg sku afsted selv :)" med henvisning til hans sidste tre ture efter forårslaks, da har givet laks til makkeren og deraf betegnelsen "superguiden". Laksen stiller sig dybt til at starte med, men kommer desværre hurtigt på andre tanker og svømmer ind over en masse grøde. For at den ikke skal sætte sig i grøden, presser jeg den til det yderste for at få den i overfladen over vegetationen. Det er den ikke tilfreds med og sætter i et 50 meter langt opstrøms udløb. Vi følger roligt efter fisken og lader den udtrætte sig selv med flere mindre udløb og kraftige hovedrusk, der forplanter sig ned i stangen. Efter ca. 5 min's hård og intens fight viser fisken træthedstegn og ligger sig på siden. Jonas udnytter muligheden og lander fisken sikkert med et dobbelt greb om haleroden. Min første rigtige laks er en realitet med modelmålene 6,7 kg og 90 cm, så der lyder et par jubelbrøl ud over ådalen!

Vi fisker videre i noget tid efter, så Jonas også kan fange en laks :), men der sker ikke andet end, at vi ser en laks mere (desværre svampebefængt) og finder ud af, at det vi troede var rimter, var brasen. Så det var ikke så mærkeligt at de ikke tog brød og fluer i overfladen :).

Tak for en supertur med superguiden :) næste gang må det være din tur Jonas.

Lige et billed mere.


Knæk og bræk
Kasper

28-5-2011
Martin Broch-Lips | martin_broch_lips@hotmail.com
Tillykke med den blanke ;-)
30-5-2011 8:12:59
Laurits Therkildsen | the_hunter_maniac@hotmail.com
Tillykke med fisken!!! For dælen jeg glæder mig til posthuset åbner i morgen, så jeg kan få sat et stempel på det giro-kort fra BSF, der dumpede ned i postkassen lørdag middag...! Så vil jeg sgu også fange en laks! Puha det kribler i fingrene for at komme ud! Igen, stort tillykke!

Vh. Laurits
29-5-2011 15:37:19