© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Krisen aflyst...



Sandart på 0 kg. og 62 cm. fanget af Allan Mathiasen

Beretning
Trods et par forsøg, havde jeg endnu ikke fanget en sandart i år. Den slags fiasko bliver en torn i øjet, så i dag blev en gammel skolekammerat slæbt på sandartjagt. Han havde aldrig fisket efter eller fanget en, og jeg tænkte griskt, at jeg kunne gnubbe lidt begynderheld af ham.

En at de større søer stod for skud. Derfor var Asger for en gangs skyld også udstyret med benzinmotoren. Søkortet var nemlig studeret hjemmefra, og ruten lagt og påmalet i detaljen, så alle steder, der lignede noget der kunne holde sandfisk, skulle afsøges meget målrettet.

Let gik det dog ikke. Faktisk var alle planlagte steder sidst på eftermiddagen afsøgt. 3 gedder og et par missede nap var alt vi havde haft. I stedet for at søgt helt nye steder, vendte vi tilbage til den skrænt med plateau, det på ekkoloddet havde set allerbedst ud.

Solen stod nu meget lavt, og mindsanten, Henriks flåd dykkede. Desværre havde den ikke haft fat i krogen - Men et bar bidmærker i bugen så interessante ud, konkluderede vi, da swup - så forsvandt mit enlige flåd også. En kort fight, og en meget forceret landing fandt nu sted. Ville ikke tabe årets første, og jublede endda lidt over succesen, trods den måske ikke videre imponerende størrelse, vandet taget i betragtning.

Min lille sandartkrise dermed aflyst. (...)

28-3-2009