© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Årets første karpesats



Suder på 0 kg. og 42 cm. fanget af Allan Mathiasen

Beretning
Tog på et kort aftensats i går. Ville pürche en karpe med orm, men den tiltagende vind gjorde, at jeg ikke fik nogen fornemmelse for, hvor fiskene eventuelt skulle gemme sig. Derfor røg der to brutale bolt-rig stænger hovedløst ud i suppen - Den ene med en kombi af majs op en halv jordbær popup-boilie.
Da netop denne stang kørte ved 10-tiden troede jeg på årets første storkarpe, men nej, den lille kompakte suder kom hurtigt med ind på de kraftige grejer.

Drog hjem ved midnat, sjovt at tåge rundt der i mørket med pandelampe på.

I dag var jeg så tilbage igen ved middagstid, denne gang besluttede jeg at lægge to stænger til modsatte bred, uden for kastehold, så jeg roede dem derover som sædvanligt. Tilbage på brinken var der allerede hug på en ene, og den havde ovenikøbet taget den anden line med sig ind i en stor busk. Tilbage i båden og på langfart i mangroven. To totalt sammenfiltrede liner, og en stor karpe... Næ hov, fuck da også, to karper! Fik langt om længe den ene under kontrol ved håndfight, i det linen sad fast flere steder i busken samt nogle tunge rødder. Jeg afkrogede den så skånsomt jeg nu kunne i vandet, smuk gråstener på ca. 8 kg, nu med et stort, grimt krogsår a’la tallerkenneger i underlæben, af at trække tov med en busk i ½ time.
Den anden, omkring de 10, slap desværre om muligt endnu mere uheldigt min griskhed, den endte med at sprænge forfanget, og har nu en moderne str. 8 Kamasan River Carp piercing at vise frem.

Møgsøndag, en begivenhedsløs nultur havde sgu klart været at foretrække. Stirrede tomt ud i luften et par timer, tænkte over hvorfor helvede to karper hugger på hvert deres rig praktisk talt straks riggene er sluppet, når man andre gange kan vente i flere døgn på nap, og blæste så retræte, ikke meget klogere.

5-4-2009
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Sådan er det jo med hurtige selvudløserbilleder, var jo heller ikke just en specimenfisk, og ja, havde røde øjne på de andre i serien, derfor dette, gad ikke photoshoppe nemlig ;o)

Du skriver fiskene - bestemt flertal - men jeg fangede jo lissom kun denne ene suder.
7-4-2009 14:19:37
Kristian Søby Nielsen | soebyfly@gmail.com
Yep Yep det er en flot suder :) Er det med vilje at du ikke kigger på kameraet? Er dine øjne i virkeligheden rødere end suderens??

Men tillykke med fiskene :)
6-4-2009 12:52:22