© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Bækker fra bæverland



Bækørred på 0 kg. og 37 cm. fanget af Allan Mathiasen

Beretning
Mens de fleste ulke render rundt på østkysten, var jeg endnu engang draget langt vestpå. Det blev til molefiskeri i Thorsminde og let karpemede ved en privat dam. Det var dog åen, der bød på de for mig bedste fangster.

Lagde ud ved et stræk, der før har budt på rigtigt godt fiskeri, men vandstanden var underligt lav for årstiden, og det eneste der bed var aborrer. Jeg begyndtde derfor at søge opstrøms. På min vej op til et stræk, der før har givet fine fisk, stødte jeg på dette stykke imponerede ingeniørarbejde, som fortsatte i flere niveauer:



Da jeg endeligt nåede frem til hvad jeg mente måtte være et bedre stræk, var der nap med det samme - En bækker omkring målet, så en mindre regnbue, dernæst flexede den ombyggede #5'er dejligt tungt, og jeg kunne lande en dejlig ravfarvet guldklump på 37.

Vandstanden var dog fortsat helt utroligt lav, og bortset fra det hul, der hurtigt gav tre fisk, var det lidt en kamp overhovedet at fiske det 20-30 cm lave vand nogenlunde effektivt. Hver gang jeg fandt et dybere hul, stod der dog fine hugvillige fisk. Fattede dog stadigvæk ikke, hvorfor vandstanden på også dette stræk var så lav, vandet stod endda 30 cm lavere end sivkanten - Dybden plejer at være fast på 70-80 cm på dette øvre stykke. Forklaringen kom dog nedstrøms, da stemmeværket ved områdets største dambrug viste sig at være fjernet, og dambruget lukket siden jeg senest besøgte strækker i '06 :D

Nok også her forklaringen skulle findes på, hvorfor jeg nu kunne tælle ca. 10 bækkere og kun én bue, når det plejer at være omvendt.

Foran det gamle stemmeværk var der dog stadig bredt og dybt vand - Det lignede noget rigtigt godt. Og ganske rigtigt, en velfightende bækker hamrede på, og efter to smukke luftture fik en 35 cm bækker lov at bide i græsset for et hurtigt foto.

Hullet lugtede dog af mere potentiale, og ganske rigtigt - En grov fisk hamrede på et par meter længere nedstrøm den forrige, den gik dybt og jeg kunne mærke den dejligt tunge hovedrysten - Som desværre blev for meget for krogholdet på den modhageløse. Nåja, møder den forhåbenligt igen næste gang jeg er der ;o)

Dernæst gik det hjem til Århus.

12-4-2009
Bjarke Dehli | bjarkedehli@hotmail.com
Fine fisk Allan, tillykke med dem! Nu har du allerede sat tørfluefiskerne under pres:-)
12-4-2009 17:56:52