© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Havørredkontoen indløses



Havørred Åen på 7.9 kg. og 83 cm. fanget af Jonas Rasmussen

Beretning
Åerne har ikke været alt for gode ved mig i den seneste tid. Normalt kan jeg holde i hvert fald en fisk på hver anden tur på denne tid af året, men i år er det blot blevet til to fisk på godt 10 ture til den lille flod og ingen fisk på 6 ture til den store flod, hvor jeg jo trods alt har haft fornøjelsen at lande og fotografere flotte fisk fra andre ulke.
I dag valgte jeg så at indløse hele den opsparede havørredkonto på én gang…

Planen var at jeg i de lyse timer ville gå og hyggefiske lidt med spinnestangen på et stræk som jeg ikke tidligere har besøgt i år, og så søge mod mere kendte vande med fluestangen når mørket nærmede sig. Så langt nåede jeg dog aldrig…
Gik og hyggede med at liste et blink ned gennem renderne mellem de store puder af vandranunkel da jeg traf den glimrende beslutning lige at fire blinket ned mellem nogle udhængende siv lige for fødderne af mig hvor en grødepude pressede en del af strømmen ind under land. To små nøk med stangspidsen og så blev blinket ellers tungt…
Troede først at jeg havde fat i vegetationen, men et par rusk overbeviste mig om det var fisk. Den opførte sig stille or roligt og jeg havde først indtryk af en mindre fisk. Efter lidt tid så jeg dog fisken i overfladen og opjusterede forventningerne til en bedre fisk – måske 60 cm… Denne vurdering blev dog sidenhen opjusteret igen til 4-5 kg og adrenalinen begyndte at pumpe hurtigere rundt i kroppen.

Selvfølgelig havde jeg taget den lette hjemmebyggede stang med, og jeg måtte presse den helt ned i det nederste af korken for at flytte på fisken. Heldigvis opførte den sig eksemplarisk og efter en forholdsvist kort og kontrolleret fight kunne jeg hoppe i vandet, glide tre fingre ind under gællelåget på fisken og i en elegang bue slynge den op på brinken. Først her, hvilket nok var meget godt, gik det op for mig hvor stor den egentlig var…

Fisken tog et kobberfarvet Pool-blink, selvfølgelig monteret med en enkeltkrog, som sad sikkert plantet i overkæben på fisken. Første opmåling, hvor adrenalinet pumpede i kroppen, sagde 84 cm, men hjemme på matriklen under mere kontrollerede forhold blev dette dog rettet til 83 cm. Digitalvægten landede på 7,9 kg, hvilket giver en konditionsfaktor på 1,38!!!

Da der ikke var andre i nærheden måtte glæden udleves gennem MMS beskeder og opkald til diverse ulke, og samtidig fik jeg lejlighed til at eksperimentere lidt med selvudløseren på det lille kompaktkamera. Heldigvis lader der da til at være et par stykker som er faldet okay ud…

Det er som altid med en blandet følelse at jeg tager en hunfisk med hjem fra åen, men denne fisk har heldigvis haft fin tid til at videreføre de gode gener og den vil blive nydt til fulde når den først lige har været en tur omkring røg-manden…! ;o)

Måske det bliver nødvendigt at gå en tur med fluestangen i morgen tidlig for lige at få fisket denne oplevelse ud af kroppen og komme tilbage til virkeligheden igen…?



12-8-2011
Bjarke Dehli | bjarkedehli@hotmail.com
Fuck det er surt! Så kan du jo passende melde dem for at have videresolgt stangfanget fisk hvilket jo som bekendt er fy-fy ifølge omsætningsforbuddet ;-)
29-8-2011 14:01:04
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Jeg har nu været dernede og hente en side røget laks og en flaske god hvidvin fri for betaling, samt fået et tilgodebevis på tilsvarende til et senere tidspunkt. Selvfølgelig er det på ingen måde godt nok, og jeg vil nok næppe aflevere en drømmefisk dernede en anden gang, men jeg havde heldigvis en positiv snak med Kenny, som var oprigtigt ked af fejlen og naturligvis klar til at tage det på sine skuldre.

Han var desuden af den overbevisning at fisken nok skal dukke op engang, og jeg jeg så vil få den leveret uden beregning - men lad os nu se...
29-8-2011 13:40:08
Martin Broch-Lips | martin_broch_lips@hotmail.com
Vi havde samme oplevelse ved Clausen efter laksetur sidste år. Godt nok endte de med kun at have mistet en laks (en kammerats), men alligevel. Det er bare ikke godt nok!!!

29-8-2011 11:04:21
Christian Kristensen | ck.ejer@gmail.com
Charlottehøj kød, Ved Storcenter nord. 30 kr,- pr fisk.
29-8-2011 10:57:40
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Kan lige opdatere tråden med at det er lykkedes Clausens fiskehandel at "forlægge" min fisk, og jeg vil i stedet blive spist af med tre sider røget dambrugslaks og en flakse hvidvin... Ikke i orden når man har indleveret sin drømmefisk til rygning!
Kan dog trøste mig lidt med at Kenny dernede lød som om han var virkelig seriøst ked af fejlen!
Jeg har dog tidligere været godt tilfreds med at få røget fisk dernede, men synes godt nok det har været lidt smådyrt de sidste par gange. Er der nogen der kan anbefale andre steder at få røget sine fisk i nærheden af Aarhus?
29-8-2011 9:16:46
Kasper Falck-Rasmussen | kasperfalck@hotmail.com
Fuck hvor vildt! Mange gange tillykke!!! Gad godt se dig kaste den i en bue op på land med tre fingre - respekt;-)
15-8-2011 18:46:13
Torben Ankjærø | ankjaeroe_torben@hotmail.com
en drømmefangst. En drømmefisk! intet mindre!!!
15-8-2011 8:56:23
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Tak for de mange fine kommentarer. Heldigvis kom jeg tilbage til den virkelige verden igen med en absolut fisketom tur med fluestangen den efterfølgende morgen.
Men bare rolig Bjarke. Hvis jeg bare kan fange mig en lille congolaks i den store flod og en sandart fra jollen i løbet af efteråret, så garanterer jeg at jeg ikke skal begynde at pive igen før til næste år. Men du må da give at det indtil videre har fungeret godt for mig med lidt flæberi på strategisk rigtige tidspunkter... ;-)
14-8-2011 22:31:30
Tommy Norin Andersen | tommynorinandersen@hotmail.com
Shit, den er vild!!! Kunne desværre ikke modtage din MMS herovre, så har først set den nu. Tillykke med dyret! Du må lige guide mig til en magen til til efteråret ;-)
14-8-2011 22:18:34
Peter Schmedes | peterschmedes@hotmail.com
JA, kom du hellere ud og lufte fluen lidt og kom tilbage til virkeligehden! Det der er for vildt hyggefiskeri! Jeg håber New Zealand bare byder noget nær det halve! Stort tillykke med fisken.
14-8-2011 21:57:48
Bjarke Dehli | bjarkedehli@hotmail.com
Hold nu kæft, det er den mest truck hunfisk jeg har set i nyere tid!! Igen et kæmpe tillykke!
Skal vi så ikke aftale at der lige går et års tid eller to inden du igen begynder at hyle over at du aldrig fanger noget ordentligt?
14-8-2011 20:56:44
Mads Nunn | mads.nunn@gmail.com
FÅÅÅRRRKKK!!! Kæmpe TILLYKKE med dyret!
14-8-2011 20:21:46
Laurits Therkildsen | the_hunter_maniac@hotmail.com
Jeg er sgu blank, Jonas.. Som flere andre medulke, aner jeg ikke hvad man skal sige til sådan en flæske fed kæmpe fisk...

For S*T*N den er fin! Jeg havde sgu skidt i skridtstøvlerne, tror jeg!

Mange gange tillykke!!!
14-8-2011 18:46:36
Henrik Dalby Ravn | hravn09@student.aau.dk
Kanon flot fisk!

Stort tillykke med den!
14-8-2011 17:22:23
Jakob Thyrring | thyrrings@gmail.com
.... Tror jeg skal til at fiske med hat - det er som om der er store fisk, til folk der fisker med hatte på i denne forening! :-)
14-8-2011 17:07:09
Jakob Thyrring | thyrrings@gmail.com
Vanvittig fisk! :-)

Kæmpe tillykke med den! Den er satme flot!

Må sige det er en velfortjent 1. plads!!! Og så indtaget i sådan en stil! :)
14-8-2011 17:05:00
Morten Svarer | m.svarer@gmail.com
Det der er helt igennem fortjent! For dælen en flotter fisk :)
13-8-2011 14:18:31
Christian Kristensen | ck.ejer@gmail.com
Okay, den er satme flot, nok en af de fineste jeg har set i år!

Herligt når hårdt arbejde belønnes på den måde! Virkelig fortjent!

Stort tillykke!
13-8-2011 13:59:47
Kasper Stengaard Sørensen | ks_connection@hotmail.com
Som Allan er jeg helt og aldeles flabergasted. Jeg prøver med en en kommentar som kommer her:
Bombastisk!
Tillykke med den!
13-8-2011 9:26:17
Kasper Bjerre | kasperbjerre@yahoo.dk
Grotesk fisk, må man nok sige, endnu en gang stort tillykke med den!
13-8-2011 9:25:33
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Det er ikke fair at lukke havørredkategorien så tidligt på året, din bandit
13-8-2011 4:34:16
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
go kondi, det må man sige. Hvis vi fortsætter bliver listen jo fyldt med fisk over 5 kg. Ikke så ringe endda
13-8-2011 0:57:27
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Voldsomt, kan ikke finde en kommentar der kommer i nærheden af at passe til den fisk. Kan slet ikke kapere så massiv den er, det er da virkeligt voldsomt. Kæmpe, kæmpe stort tillykke!
12-8-2011 23:24:19