© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















En fin fisk



Havørred Kysten på 1.96 kg. og 55 cm. fanget af Laurits Therkildsen

Beretning
Synes lige jeg ville smide denne fine havørred på siden, selvom den lige nøjagtig ikke når ind i top 10.

Jeg bestemte mig til, at tage en hurtig eftermiddags/aftentur til Skøds-/Mols hoved søndag (Er det Mols hoved syd for havnen, Bjarke? Kan ikke huske, hvor den gængse afgrænsning går). Jeg var først derude ca 18.30, og det første der mødte mig var et ca 100 meter langt, ikke-korrekt mærket bundgarn (uden pæle og uden flag, men med flydere). Da der ikke var tale om ørredgarn har jeg dog ikke meldt det.

Men det tog ligesom lidt af forventningerne til stedet, så jeg traskede et par hundrede meter længere syd på.

Den første lille ørred snuppede blinket efter ganske kort tid og blev hurtigt afkroget i vandet og sendt retur. Da klokken nærmede sig 20.00 begyndte det at blive noget mørkt, og jeg bevægede mig langsomt tilbage til bilen mens jeg fiskede blinket hurtigt gennem de halvstore dønninger. Pludselig giver det et ordentligt ryk i stagen, og en halefinne viser sig 40-50 meter ude. Jeg troede, det var en fisk omkring målet, så den bliver bare tævet ind ad. Den er dog overraskende stærk, og en fin ørred på 55,5 cm kommer efter lidt tumult i nettet. Finno!

Det er måske lidt svært at se på billedet, men jeg synes den havde en overraskende lille halefinne, hvilket kan forklare at jeg skød 15 cm forbi i starten af fighten. Men igen, hvad ved jeg. Det var i hvert fald dejligt at kunne hente en fin fisk på kysten igen. Jeg tror, der er flere, hvor dén kom fra...

Knæk og bræk derude...!

Laurits

23-9-2011
Laurits Therkildsen | the_hunter_maniac@hotmail.com
Jo, du har ret. Fladfiskegarn er også nedgarn/gællegarn. Der var noget, der mindede om en "ruse"/hov-ende for enden af raddet, med det er noget svært at se på billedet.
26-9-2011 10:45:05
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Fladfiskegarn er da også nedgarn/gællegarn, er det ikke? Det eneste der måske kan gøre placeringen af dette aggregat lovligt er vel, hvis der sidder en ruse i enden, og billedet alene viser flyderne fra et rad.

25-9-2011 11:37:33
Laurits Therkildsen | the_hunter_maniac@hotmail.com
Tak skal i have! Som sagt var det en fornøjelse i sig selv at se en fin, blank ørred på "min plads"...

Mht garnet, så var der ikke tale om et nedgarn også kaldet et gællegarn. Altså ikke monofilt fladfiske- eller ørredgarn. Havde det været det, havde jeg nok også handlet væsentlig anderledes........... Jeg har intet til overs for bevidst ulovligt fiskeri fortaget af voksne mennesker...! Det være sig med stang, net eller dynamit!

Der var i stedet - tror jeg! - tale om en bundgarn (en slags ruse uden ringe), som udelukkende er beregnet til fangst af ål, hornfisk, makrel, sild osv. Men selvfølgelig kan der også gå andre arter i. Jeg tror som sådan, at redskabet er lovligt nok, såfremt det er anmeldt til fiskeridirektoratet med præcise koordinater, hvilket jeg af gode grunde ikke ved, om det er. Men i hvert fald er det under ingen omstændigheder korrekt afmærket.

Jeg har tænkt lidt over det, og er kommet frem til, at jeg ringer til fiskekontrollen på mandag med mine oplysninger/-levelser, og så må de tage den derfra.

-Laurits
24-9-2011 1:48:18
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Den ser rigtigt fin og velsmagende ud - Jeg prøver kysten i Sønderjylland i morgen, og kan bestemt godt "nøjes" med sådan en der...
24-9-2011 0:14:15
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Dejlig fisk! Det lover jo umiddelbart godt hvis vi skal have arrangeret en kysttur i næste weekend...
23-9-2011 14:10:01
Bjarke Dehli | bjarkedehli@hotmail.com
P.S

Ja, Mols hoved syd for havnen (stor plads). Skødshoved lidt nord for havnen, lille pynt med fedt rev og ellers vadefiskeri til waderskanten for resten.

Begge steder er dejlige kystpladser!
23-9-2011 12:09:37
Bjarke Dehli | bjarkedehli@hotmail.com
Super fisk, tillykke! Man får squ helt kystfeber af endelig at se en blank havørred :-)

Du skal helt sikkert melde garnet, det tager også havørreder og selvom det kun skulle fange fladfisk er det stadig piv hamrende ulovligt!
23-9-2011 12:06:26