© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Referat fra historisk havtur


Efter at have ventet meget længe på denne havtur, blev skippers opkald fredag modtaget med stor spænding. Han bekræftede, at turen blev afholdt, da vejret så ud til at blive ganske fint. Hvis spurgte deltagerne efterfølgende, er jeg sikker på at de ikke er helt enige med ham…

 

Humøret og forventningerne var i top fredag aften ved ankomst til MS Muddi, hvor salamidrengene lagde sig til køjs efter at have fået toptunet grejet med drop-shop rig og andre frække detaljer.

 

Kutteren bevæger sig stille ud af havnen, og langsomt begynder tivoli at vågne. En hr. Stensgaard starter ballet med at snakke i den store telefon, og dette er starten på en af de vildeste brækture, jeg længe har været på. Det var klasse selv at være ovenpå, indtil jeg kom til at stirre på væggen i ca. 10 sek for meget, hvilket udløste en hurtig brækrefleks og så skulle der lige ofres lidt morgenmad til havguderne.

Efter 3 timers sejlads får vi besked på, at Skipper har en genial plan – nemlig at sejle 2,5 time længere ud L. Lidt nedtur at vente så længe, men det betaler sig forhåbentligt. Det er samtidigt begyndt at gå op for mig, at vi er en forening bestående af landulke og kun 3 ægte havulke, der stod distancen og kunne modstå søsygen. Det skal så siges, at jeg er imponeret over den brækogfisk kultur, der bredte sig. Folk ville bare fange fisk, og især en hr Brochlips lavede en meget konsekvent sekvens med skiftevis ørletur og effektivt fiskeri. Selv Grønlandshajen Lindvig måtte kapitulere til sidst og overgive sig til havguderne.

Det fede er dog, at når man først står der med en god fisk på krogen, så glemmer man alt om søsyge, og bare mærker de fede ryk i stangen. Pæren rykkede dog lidt for hårdt i stangen, så den knækkede. Hans specialstang havde dog en uventet genialitet, så han kunne fiske videre uden den knækkede del.

Skipper havde fundet nogle stenrev med virkelig mange fisk, de var bare ikke så store. Det lette havgrej var derfor langt det sjoveste. Flere gange stod man med fornemmelsen af at have turens fisk på, hvorefter en fejlkroget torsk på 40 cm dukkede frem. I løbet af dagen blev der både landet lange, torsk, sej, lubbe, makrel og knurhane. Det var fedt at se, at fiskeriet med naturlig agn var effektivt,  men det krævede, at man ikke bevægede agnen på hurtigt. Generelt gjorde de mange hug det meget underholdende at fiske, og alle fik fisk med hjem, selv dem der kun sammenlagt fiskede i under en time. Det sejeste var Jens, som lå og sov det meste af tiden på bænken, men lavede en mega slutspurt ved at lande turens fisk, en torsk på 5,5 kg, hvorefter han øjeblikkeligt lagde sig til at sove igen.

I løbet af dagen blæste det op, og kutteren begyndte at rulle en del mens vi fiskede. Fiskekasser væltede rundt, og Pæren fik sine ribben at mærke, da han lavede et vildt styrt. Det vildeste styrt stod Jens dog for, da han skulle svinge en torsk og rælingen samtidig med at bådens bevægelser forstærkede hans retning og slyngede ham flere meter væk fra rælingen. Men torsken kom op!

Efter det sidste DING DING fra skippers klokke lagde vi os ned i køjen igen til 4 timers transport mod havnen. Folk var godt trætte og fiskemætte, og det var en sand fryd at nyde et stykke kage bagt af Allans flinke kæreste – det var dog ikke alle, der havde overskud til den store dessert…

 

Tilbage på kajen resterede filleteringen, som ikke var i højeste kurs blandt deltagerne, men mit indtryk var, at folk havde haft en ordentlig en på opleveren, og alle havde torsk til fryseren med hjem. Dette var så Ulkens første rigtige havtur, og formentlig ikke den sidste af slagsen!!

 

Tillykke til Jens, som med turens fisk vinder et gavekort til Jagt og Fiskerimagasinet i århus.

 

/Torben  

 


2-11-2011
Jakob Thyrring | thyrrings@gmail.com
Lækkert referat - man kan jo ikke lade være med at trække på smilebåndet over beskrivelserne af de syge ulke :) men det lyder jo til at jeg er gået glip af en skøn tur (selvom jeg dog ikke har noget imod at være bølgerne foruden!). - Må med næste gang, men kan dog ikke klage over at sidde hernede på den sydlige halvkugle og nyde de par og 30 grader vi har! :)
3-11-2011 8:53:56
Kasper Stengaard Sørensen | ks_connection@hotmail.com
Super referat, synes dog der mangler et billede af min ryg og en håndvask. Ja en håndvask der senere modtog andre kropslige sekreter...
2-11-2011 22:12:29
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Super referat, der på fornemste vis fanger den blandede stemning af fiskefeber/iver, søsyge og de paniske gribereflekser der blev aktiveret når de store bølger rullede ind fra siden!
2-11-2011 18:45:19
Kasper Bjerre | kasperbjerre@yahoo.dk
En rigtig god beretning, der beskriver turen ganske godt! Kombineret med de fine billeder er det som, at være der igen :)
2-11-2011 17:21:51