© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Den blinde høne i høstakken



Havørred Kysten på 0 kg. og 65 cm. fanget af Bjarke Dehli

Beretning
Ja, så blev det squ endelig min tur til at få en acceptabel fisk på land.

Min morfar var på besøg fra København og med ham havde jeg aftalt et fladfiskeforsøg selvom det er lige lovligt tidligt på sæsonen. Vandstand og vind så dog giftigt ud og trak gevaldigt i mig så jeg kørte forbi en plads tidligt om morgenen. En plads jeg ofte har overvejet men endnu ikke fået fisket før. Man skal vade lidt dybt for at nå det spændende vand, men vandstanden var faldende og jeg fandt en sten at stå på. Herfra fik jeg lagt nogle kast i alle retninger i den stærke vind, men jeg var ikke helt tilfreds med længden på kastene. Efter 10-15 minutters fiskeri mærker jeg dog et stød i fluen og i den efterfølgende hurtigere indtagning bliver fluen taget og jeg mærker den fantastiske følelse af vægt i stangen da jeg løfter min TiCRx #6 til modhug. Fisken går omgående fri af vandet og jeg kan konstatere at den i hvert fald er 60 cm selvom den tog ret langt ude. Herefter parkerer den sig på bunden, hvilket jeg benytter mig af til at få løslinen på hjulet. Da jeg igen lægger et større pres på fisken svømmer den nu langs bunden fra side til side ude foran mig men kommer forholdsvis nemt ind. Åh nej, det må være en falder når jeg at tænke inden den kaster sig ud af vandet en 2-3 gange og tager 30 meter kabel ud over sandrevlerne. Nu bliver jeg for alvorlig nervøs men fisken er åbenbart godt kroget og efter en masse mindre udløb nærmer den sig nettet. Foriøvrigt den første gang i flere år jeg har net med på kysten, godt timet! Et par sidste bissetricks fra ørredens side tvinger mig til at lave pirouetter og hop på stedet på den sten jeg står på,men så glider den også roligt i nettet. Inde på stranden kan jeg nyde synet af 65 cm velkonditioneret flue-PR for havørred. Jeg har desværre ikke en vægt på den men anslår den til mellem 3 og 3.4 kg. I maven havde den forresten 11 tobiser og intet andet, nogle af dem brækkede den op på stranden. Og fluen? Det var selvfølgelig en MBL-Pat i den laksefarvede udgave.

Knæk og Bræk

/Bjarke

16-4-2009
Kristian Søby Nielsen | soebyfly@gmail.com
Jeg synes sgu det er en super fisk :) Kæmpe tillykke herfra :)
17-4-2009 11:30:56
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Syns nu stadig, jeg både kan se ribben og endda også et noget spidst brystben. Folder i skindet kommer i øvrigt kun, når ørreden har været på en kraftig NUPO-kur samt ædt bogensepiller. Fallere har dog sjældent brug for slankekure, ergo er min teori om ribben så rigeligt underbygget. Slutteligt havde havde den sikkert også pletter på lungerne.
Igen: Ej, det er sgu en kanon fangst!
16-4-2009 23:55:53
Bjarke Dehli | bjarkedehli@hotmail.com
Tak tak. En falder bliver det squ dog aldrig. Selvom man kan se aftegninger af ribben eller lignende var den i super form og kødet var helt fast og knaldorange:-)
16-4-2009 23:40:38
Mads Nunn | mads.nunn@gmail.com
Velfortjent!! Tillykke med den nye PR!
16-4-2009 20:36:01
Jakob Madsen | ardsen@yahoo.dk
Fin fin fisk Bjarke Teløk med den! Det er da helt sikkert ribben man kan se, men derfor behøver det bestemt ikke at være en faller! Godtnok er halen lidt splittet, men det er sikkert fra nettet som han var så heldig at have med ;-)
16-4-2009 19:15:07
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Allan, det ligner mere folder i skindet. Helt sikkert ikke ribben. Det ville man heller ikke kunne se på en falder. Men der er jo ingen tvivl om at det selvfølgelig ikke er en falder. Det er indet mindre end en rigtig flot fisk.
16-4-2009 17:22:18
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Syns nærmest jeg kan tælle ribbenene på den, ja en tidlig blank faller der....
Ej, det er sgu en kanon fangst! Så røg du på toppen af den liste, og det er vist ikke med en nem fisk sådan lige at pille af.
16-4-2009 16:53:32