© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Returvampyr i julegave



Sandart på 4.55 kg. og 81 cm. fanget af Allan Mathiasen

Beretning
Nogen gange giver de små tossede ture bonus i form af andet end luft og hygge.

Efter at være gået på 4 dages juleferie, snakkede jeg kort med Birkeland i går. Vi havde ikke tid til at fiske i juledagene, men vi ville nu så gerne! Vi opdagede så, at vi begge havde formiddagen fri for familiære forpligtigelser, og hvis vi pressede citronen var der måske 3 timers fiskeri at hente før julefrokoster og julelogistik.

Jeg foreslog derfor noget brinkfiskeri i gudenåsystemet... Så det blev planen. Heldigvis smuttede jeg dog lige ud og kiggede på åstykket i aftenmørket, og åh-nej, vandet var mega højt! Åbrinken kunne ikke identificeres, og ville kræve skridtstøvler at nå! Et sent opkald aflyste derfor plan A, og plan B blev at søsætte Asger.

Dét gik glat, vi begrænsede grejerne, og var på vandet lige som det lysnede. Et par smågedder stjal hurtigt vores tre største skaller, men der var ikke noget at skrive hjem om før Birkeland fik et gedigent hug og en super fight. Vi snakkede om 7-8 kg og måske mere da den gang på gang borede ved båden og tog voldsomme udløb - Men da den endelig kom til syne viste det sig "kun" at være en flot gedde på ~4½ kg.

Vores dag var nu gået. Klokken var 11, og vi var nødt til at sejle ind. En sidste smøg blev tændt, kaffekanden tømt, og vupti, mit flåd dykkede med et "svup"... For straks at komme op igen. Jeg slog bøjlen over, lod flåddet ligge lidt, og "svup" så forsvandt det atter på fineste vis. Modhugget kom nu hårdt og prompte, og en fisk var kroget, men den kom straks i overfladen. Jeg afskrev den som en pind, men Birkeland mente nu det lignede en ok fisk - Og jeg skal da lige love for at jeg blev tilfreds da jeg så hvad det var der fightede så elendigt.

Helt klart en meget gammel fisk, som vist ikke har mange somre tilbage i sig, men på trods så synes jeg nu den er meget flot på sin egen måde.

23-12-2011
Kasper Bjerre | kasperbjerre@yahoo.dk
Fin gammel svend du har fanget dig der, smutture skal man ikke kimse sig af. Tillykke med fisken.
23-12-2011 17:04:22