© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Helttur d. 25/2


Lørdag den 25. februar skulle gå over i historien som den dag, hvor helt-listen blev fyldt til bristepunktet af flotte helt over kiloet… Det var i hvert fald udgangspunktet for ulkens februar-helt-sats. At det skulle gå anderledes, var der i hvert fald én deltager, der allerede havde forudset…

 

Nogle aftener inden turen blev der ellers bundet heltrigs til den store guldmedalje, og arrangøren kunne mærke hvordan entusiasmen gradvist blev bygget op. Det ville med garanti blive den vildeste helttur nogensinde.

 

Lørdag kl 8.00 mødtes 5 ulke ved biohuset. Alle var friske og udhvilede, og der var slet ingen, der havde været på druk aftenen inden, og derfor kun fået to times søvn, inden de mødte op lørdag morgen – stadig lettere fornøjet.

 

Folk og grej blev fordelt i to biler – hver udstyret med nogenlunde ædruelige chauffører – og kursen blev sat mod Støvring Dæmningen, hvor holdet ankom kl. ca. 9.00 efter lidt rallykørsel i mudderet. Trods godt til vind, kastede de 5 ulke sig over fiskeriet, og da først stangholderne var snittet til, kunne der passende slappes af i/på de medbragte stole/ølkasser.

 

 

 

 

Efter et par timers begivenhedsløst fiskeri, er det pludselig nap hos Peter S. Efter en hæsblæsende fight, lander Peter turens (eneste) fisk: En falder på 52 cm.

 

 

Efter lidt nænsom jongleren (fisk kan være glatte), genudsættes fisken, som hurtigt tager finnerne på nakken og søger tilbage i den grumsede suppe.

 

 

Udsigten til en falder over halvmeteren lokkede en 6. ulk ud i blæsevejret. Bevæbnet med stang, hjul og madpakke – og ikke meget andet – dukkede Mathiasen pludselig op i rørskoven – selvom han pr sms havde erklæret, at ”troede ikke på projektet så tog den med ro”. Ak ja, han sparede vel på heldet til om søndagen…

 

 

Da solen langsomt begyndte at bevæge sig mod vest, havde undertegnede et lille nap, og da jeg kunne mærke lidt vægt i stangen, blev modhugget sat ind. Drømmen om en præmiehelt forsvandt dog som dug for solen, da stangen rettede sig ud og kæmpefisken spyttede regnormen. Således besejrede rejse flokken hjem med uforrettet sag, men trods det, vil jeg ikke betegne turen som en fiasko. Det var en lidt barsk, men bestemt også flot dag ved vandet.

 

 

 

Tak for god deltagelse og for godt selskab!

 

- Laurits

 


29-2-2012
Laurits Therkildsen | the_hunter_maniac@hotmail.com
Ja, jeg overvejer at prøve igen om et par uger, når der er kommet lidt varme i vandet. Kunne evt laves som et stop på vejen hjem fra Mariager.
1-3-2012 11:19:05
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Det kræver koncentration at binde et helt-rig, jeg burde have fået mere ud af med alt det finesse jeg mønstrede. Nogen der tager en rematch?
1-3-2012 0:25:50