© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Blod, sved og Tårer



Sandart på 5 kg. og 77 cm. fanget af Bjarke Birkeland

Beretning
Endnu engang var den gode Allan sat i stævne til et sandart-sats. Forholdene virkede fine og troen på at der kom fisk i båden var høj! Agnskallerne blev spændt efter båden og vi sejlede mod en af de pladser i søen som tidligere havde kastet stor-sandart af sig. Efter ganske få min skralder en fisk på Allans flåd og flår afsted med agnen - tilslaget flader, men linen springer! Afgjort ikke et sandarthug og vi begynder at fable om muligheden for at det er søørred der er på spil. Vi sejler videre mod sandartpladserne og første gang inde over hotspottet går mit flåd under - modhugget sidder der og denne gang er den god nok - der er sandart for enden af linen. Fisken giver et par tunge rusk, men er ellers meget rolig. Da den kommer til overfladen kan vi se at fisken er i usædvanlig fin form utvivlsom en ny rekord for Birkeland. Allan netter sikkert og 77 cm smælderfed Sandart ligger nu i båden. Vægten stopper ved 5,0 kg perfekt fisk - ingen skader og flotte finner - mit livs absolut flotteste sandart er en realitet og turen er reddet!


Vi forsætter fiskeriet, men sandartene hugger helt latterlig forsigtigt - Allan får en par bud, men fiskene spytter agnen inden man kan nå noget som helst. Til gengæld er søens mindre gedder virkelig i hopla og vi når at få en 6 stykker i båden på kort tid - største gedde bliver målt til 93 cm.
Jeg er stærkt kørende, har masser hug fra gedder og modhuggene sidder der for en gangs skyld.
Endnu et hug resulterer i en lille gedde på 2 kg - forfanget er under fighten blevet viklet rundt om munden og jeg vil som jeg så mange gange tidligere har gjort lige liste det fri uden at skulle have fisken i båden. Lige pludselig går tingene stærkt! - jeg har lige ført hånden ned til den lille gedde, da den finder fornyede kræfter og begynder at rulle - forfanget rulles fri af gedden, den ene owner krog suser direkte i flæsket på min hånd mens den anden krog sidder solidt plantet i fisken som pisker afsted for at komme fri - AV AV AV FOR SATAN!!! Jeg får fisken og hånd op og kan konstatere at et styks tre-krog sidder plantet dybt ind i fingrene - en del af trekrogen i tommelfingeren og den anden i langefingeren. Krogene sidder i blommen om går lige så langt ind de kan... - SHIT!. Vi finder skævbideren frem - befrier gedden og jeg får klippet krogen over i to så jeg kan skille mine fingre ad.
Der er ikke meget støtte at hente fra bådmakkeren, som har travlt med at grine af situationen og skyde billeder af en blodig hånd... Det dunker godt i fingerene og jeg må konstatere at jeg sgu ikke er hård nok til selv at forsøge at trække dem ud så skadestuen it is.
Oppe på skadestuen får jeg prisen for dagens mest underholdene skade og en rutineret sygeplejer give fingerene et par sprøjter beøvelse og får møvet de 2 krogdele ud. Jeg får besked på ikke at måtte fiske mere den dag og bil kan jeg heller ikke køre pga. bedøvelsen, så planen bliver i stedet kaffe og fiskefilm hos Allan og Lisette resten af dagen. Lisettes forståelse og omsorg for den sårede fisker er heldigvis større end Allans, så der bliver straks disket op med hjemmebagte muffins, kaffe, slik og senere aftensmad og rødvin.

En tak til Lisette for livgivende førstehjælp!

Bjarke B



5-3-2012
Kasper Falck-Rasmussen | kasperfalck@hotmail.com
Utroligt hvad man gør for at kunne skrive en god beretning! Men tillykke med den fine fisk;-)
6-3-2012 20:51:08
Jonas Bjerre | jonasbjerre4@hotmail.com
Fantastisk fisk og ikke mindst en sjov beretning;)
6-3-2012 17:00:50
Morten Svarer | m.svarer@gmail.com
Kanon fisk! Jeg må desværre erkende, at jeg grinede da du skrev Allan tog billeder og grinede af dig samtidig;)
5-3-2012 19:27:21
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Ubestridt den mest fejlfri og velkonditionerede sandart på listen i år (ind til videre). Jeg undrer mig stadig over, at du vælger at sætte en stopper for fiskeriet efter kun et par timer, når du nu for en gangs skyld har al mulig medgang ;o)
Endnu engang tillykke med velfortjent nap!
5-3-2012 17:51:56
Kasper Stengaard Sørensen | ks_connection@hotmail.com
Super fisk!
5-3-2012 16:13:54
Martin Broch-Lips | martin_broch_lips@hotmail.com
Av, av hvor en sandart ;-)
5-3-2012 15:28:55
Laurits Therkildsen | the_hunter_maniac@hotmail.com
Hahaha... Skide flot fisk - og kanon beretning! God bedring ;-)
5-3-2012 15:26:57
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Begivenhedsrig tur må man sige! Du har tydeligvis set Pikesecrets, men man behøver selvfølgelig ikke altid at gøre alting som de gør i filmene... ;)

Jeg har nu lidt ondt af Allan, at han sådan blev slæbt hjem når nu lige fiskeriet spillede... Havde i ikke en priest så du kunne have fået en omgang stenalderbedøvelse mens Allan operede...? ;)

Men dejlig fisk i øvrigt, og jeg håber at fingrene heler hurtigt så du snart kan komme ud og slå rekorden igen.
5-3-2012 14:33:22