© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















RE: Fiskefeber



Torsk på 0 kg. og 45 cm. fanget af Nicki Eriksen

Beretning
Efter et par forrygende demotiverende nulture var jeg i aktion omkring Århus Fredag aften. Efter at have stiftet bekendtskab med en småtrist strand ved Marselisborgskoven, som kun kvitterede mine indsatser med en reje(!), tog jeg hen i mere kendte omgivelser ved min hyggekrog på havnen. Her var der i første omgang ingen action, men til gengæld lykkedes det mig at smide en yndlings-flydewobler væk, som før har givet mig masser af fisk. Jeg prøvede så med en gul ormeagtig jig hen over en stejl skrænt. Efter noget tid gav det mig så fisk på land. Den første siden nytår. Det var selvfølgelig en undermåler, men en lettelse ikke desto mindre. Herefter fortsatte jeg med at smide min jig væk. (Den sidste i kassen.)

Nu stod den og vippede lidt mellem om jeg skulle tage ud til kæresten og hendes veninder og spise chili con carne, eller holde på, nu da jeg havde konstateret der var fisk i farvandet. I mellemtiden var det begyndt at regne, så jeg holdt på, og satte en blå abu tormentor coast på. Så blev der ellers fisket på kort vand ned over div sten. Her startede min private lille fest. I løbet af aftenen havde jeg over 10 torsk oppe og vende. 2 helt små på en håndslængde (Hvad de ville med en wobler på ca deres egen størrelse begriber jeg stadig ikke.) en del på ca 30 cm, og endelig en basse (for mig) på 45 cm. Yes. Endelig en hæderlig spisefisk, og ikke mindst pr for undertegnede. Der skal ikke herske nogen tvivl om at der var ægte fangerglæde, og antydning af alenedans på havnen den aften.

Turen sluttede i øvrigt med en torsk på lige under 40 cm. Jeg havde egentlig bestemt mig for at den skulle ud igen, men da den sked umanerligt meget på mine skibukser røg den op til måling, og derefter hjem til rensning.

Den store torsk var med rogn, hvilket overraskede mig, da jeg troede sæsonen for den slags var slut for torskene? Der var dog heldigvis nok til et par madder, så den røg i kogeren her til morgen.

Skal jeg ud igen i aften? Det tror jeg nok jeg skal.

10-3-2012
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Glimrende godt-til-nap beretning, og ja, jeg troede nu også at de havde "tømt sig" her medio marts.
14-3-2012 12:59:39
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Der er masser af ulke rundt om stort set hele Danmark. Jeg er dog lidt usikker på langt østpå man finder dem - der skal nok en vis salinitet til - men de fleste havne herfra og til Øresund kan sikkert mønstre en stak af de banditter mellem stenene...
12-3-2012 15:49:36
Nicki Eriksen | nickieriksen@gmail.com
Den efterfølgende tur gav en række undermålere, plus en ulk! Den første for mig, og ikke lige hvad jeg havde forventet på havnen i Århus. Troede de var udbredt på vestkysten. Den kan ses her:
12-3-2012 13:54:13
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Fed beretning med masser af fangerglæde! Håber at den efterfølgende tur gav lige så meget action...!
12-3-2012 8:51:53
Tommy Norin Andersen | tommynorinandersen@hotmail.com
Lækkert med noget action på havnen. Ærgeligt med din yndlings-wobler, den flyder vel rundt derude et sted - måske du finder den igen en dag.
11-3-2012 4:31:50
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Super fangstberetning, knæk og bræk i aften
10-3-2012 17:13:00