© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Rimtesats i regnen



Rimte på 0 kg. og 32 cm. fanget af Allan Mathiasen

Beretning
Forsøgte mig med spinskaller efter søørred i Onsdags.Det gav naturligvis ingenting, eller det vil sige ingenting ud over den obligatoriske pindgedde der bed linen tiltænkt ørred, og så en stak sammenbundne cykeldæk på fælg (?)

Da vi lagde til kaj for en kort bemærkning, naturligvis for at proviantere friskbagte muffins leveret ved søen, bemærkede jeg dog at der stod en stime rimter. Jeg lurede lidt på dem, og tænkte at det da var et forsøg værd hvis jeg en dag var presset. Det var jeg så i dag, efter en usædvanlig påskeferie helt uden fiskeri.

Derfor smed jeg et hjul på den fine teleskop speedmaster jeg var så heldig at vinde sidste år, tænkte den ville være spass til en rimte.

Fiskeriet var ikke helt så nemt som jeg troede, Fodrede med en halv skive toastbrød, og det trak da bestemt også rimterne til, men desværre også myriader af uønskede gråskaller. Hvis brødet kom så meget som 5 cm under overfladen, så var der straks dømt gråskalle. Målte en enkelt... 30 cm. Ikke helt nok til at jeg ikke ønskede dem langt væk. Fik dog også et par rimter, men de var vist ikke større.

Prøvede så at fodre længere ude i strømmen, hvilket der umiddelbart så ud til at være mere potentiale i. Noget af brødet fik lov at drive godt 50 meter før det blev snuppet af noget, der så lidt bedre ud. Jeg flyttede derfor nedstrøms, og forsøgte igen. Det lykkedes mig at kroge et par fisk, men jeg bommede bestemt også nogle nap. Jeg tillader mig at tro på, at de bedste stod af i modhugget.

I får lige et hurtigt billede af en bette rimte på 32 cm, håber bestemt at kunne forbedre det en smule på næste tur.

10-4-2012
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Var forbi spottet igen i dag, ½ times tiltrængt luft på vej hjem fra jobbet. Den første jeg krogede så ud til at være god i det den tog, nok en af dem jeg i går vurderede som gode fisk - Men målebåndet sagde kun 34 cm. De andre ~10 jeg hev op var samme størrelse som i går. Må nok finde andre jagtmarker hvis jeg mener jeg skal have rimtepoint i år ;)
10-4-2012 22:15:16
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Jeg undrer mig også over, hvad ulkene har brugt påsken på. Forholdene har måske nok været svære, men alligevel, der bør da være landet et par fedtfinner og skaller?
Ville nu også selv bare skabe lidt liv på hjemmesiden, fisken jeg har smidt her skulle meget gerne ryge af listen når laksefolket igen begynder at kede sig ved åen ;)
10-4-2012 11:32:22
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Rart at se at der trods alt er én der har været bare en smule ude med snøren her i påsken. Må sige at jeg er lige overrasket over den totale mangel på fangstrapporter her efter en lang stribe helligdage...
Jeg selv har kun kunnet mønstre en kysttur med et noget magert udbytte her i ferien.

Men ja, der burde da være plads til forbedring i rimtekategorien... ;)
10-4-2012 8:41:21