© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Opvarmning til ulketuren



Søørred på 0 kg. og 41 cm. fanget af Kasper Bjerre

Beretning
Da vejrudsigten bød på ingen vind og sol, var det bare med at udnytte det med en tur efter søørreder, nu man var i Viborg. Min far var med på idéen, så jeg hentede ham fra skole ved middagstid og afsted mod søen det gik.

Vel ankommet kunne vi spejde ud over en blikstille sø, så det var helt ideelt nu man skulle ro hele dagen. To stænger blev rigget til med små wobblere og to med små blink. Min far startede med årene, mens jeg fik æren af at søsætte vores agn. Jeg nåede dog kun til anden stang, da min den første stang krøller sammen. En undermåler på 39 cm kunne ikke stå for min wobbler, men den fik hurtigt friheden igen. Så var vi i gang og min far var helt oppe at ringe, da der var gode muligheder for hans første søørred. Der gik dog en halv time før der var bud efter hans blink på kastestangen, en fin søørred på 44 cm kæmpede som en brag, men måtte dog kapitulere for far Steen og hans første søørred var en realitet.



Nede i dollerup enden kunne vi nyde vores madpakker med en lille kage til dessert. Jeg vidste jo hvor glad min far var for kage, så var lige en tur forbi bageren inden jeg hentede ham ;) I frokostpausen kunne vi holde øje med en flok dykkere som dykkede rundt ude foran amtets bådebro. Det var dog ikke så spændende som at have søørred på for enden af linen, så fastlandet blev forladt og vi bedrog os på retur. Der skulle ikke gå lang tid før der var bud på min fars wobbler, men to gange i træk mistede han desværre fisken. Den ene var ellers en fisk over de 50 cm :(. Min far fik lige sendt et par skældsord ud over søen, og var så klar igen. Endnu en gang var det kastestangen der gjorde udslaget, og far fik kroget en fin ørred på 40 cm. Jeg spinnede hans wobbler ind så linerne ikke skulle filtre sammen, men på vejen ind får jeg også hug, denne var lige en cm større. Det sidste stykke ind mod skytteholmen, giver yderligere tre hug til mig, to på wobbleren og en på et lille blink på kastestangen. Desværre lykkedes det mig ikke at sætte krogene, men stadig var det et ganske udemærket resultat med to fisk til hver og fem hug.

Da vi skulle i land, syntes min far åbenbart lige, at han ville stå for underholdningen, da han i et forsøg på at fortøjre båden i gummistøvler der ikke var lange nok, tog vand ind og fik overbalance så han tog mere vand ind. Derefter gik han til bekendelse og smed bukserne, hvilket gjorde det meget lettere at tøjre båden :)



Knæk og bræk
Kasper

1-5-2012
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Dét er sgu en af de bedre rapporter. Super fin tur og billeder ikke mindst!
1-5-2012 23:13:46
Tommy Norin Andersen | tommynorinandersen@hotmail.com
Lyder som en rigtig hyggelig tur. Fedt at din far fik sin første søørred. Og så er der jo ikke noget der runder en vellykket fisketur af, som Far Steen i bokseshorts ;)
1-5-2012 22:59:39