© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Blandt franskbrødsænder



Rimte på 1.84 kg. og 49 cm. fanget af Allan Mathiasen

Beretning
Frustreret over trafik valgte jeg for nogen dage siden at dreje af og gå en tur ned til noget søvand. Her stod en familie og fodrede ænder med gammelt brød, mere end ænderne kunne spise. Heldigvis var der dog også nogle fisk der var sulte.
Jeg kunne på trods af dårligt lys og støvregn se at der var nogle pæne individer imellem, og gik ud fra at det var rudskaller. Skød enkelte til at være over 40 cm. Ergo vendte jeg i dag tilbage i skumringen bevægnet med en lille 6 fods stang og en pose toastbrød fra tanken. En masse mindre rudskaller og naturligvis ænderne fandt hurtigt ud af at der var mad, men ingen spor af fisk i den størrelse jeg havde set for et par dage siden, før min krogagn forsvandt i et ordentlig hvirvel. Jeg troede pga. tyngden først at jeg havde en gigantisk rudskalle, men kort efter overvejede jeg grundet en noget underlig "fight" at en brasen måske havde tillært sig at spise brød på overfladen... Da den gled over netrammen kunne jeg så konstatere, at det ikke kun er i strømvand at man kan falde over rimter i fornuftige størrelser.

Beklager billedet, der halter en del ifht. de herrer Andreas og Henriks rimteskud, men havde ikke sat kameraet op fordi det regnede.

11-5-2012