© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















PR-SUDER



Suder på 3 kg. og 53 cm. fanget af Bjarke Birkeland

Beretning
Torsdag/fredag var afsat til et stortilet sats efter en suder i fornuftig størrelse. Jeg har efterhånden braget rundt til en del forskellige vande i jagten på de bronzefarvede snotfisk, men har aldrig helt fået det til at lykkedes. Vi havde denne gang fået lov til at fiske i en mindre privat sø og mondeoen blev proppet til randen med forfoder, majs, orm og maddiker. Vel ankommet til søen fik vi efter lang tids hyggesnak med ejeren udvalgt en plads og fodret op. Jeg valgte den magelige løsning med bolt-rig og bidmelder, mens makkeren satsede på finlir med små kroge og penneflåd.
Efter et par timer satte min ene bidmelder i et vræl og linen høvlede af hjulet - jeg stod selvfølgelig ovre på makkerens plads og snakkede på det tidspunkt så spunsede ovre til stangen, som stadig stod og jordede line af. Modhugget blev sat og jeg nåede lige at mærke en rigtig god tyngde da krogholdet slap! Fuld af ærgelse blev rigget smidt ud igen på samme plads og efter en halv time var den gal igen - denne gang sad fisken der, men vi kunne hurtigt konstatere at søen også rummede en portion karper og det var en af disse som havde forgrebet sig på min rig - en smuk fisk, men ikke lige hvad jeg havde planlagt...
Resten af aftenen gik med kun en enkelt lille suder på land til makkeren - det gav os dog lidt ro på - så var de her i det mindste.
Natten forløb uden hug og først kl. 4.30 fredag morgen kom hugget. Det er sgu fedt at blive vækket af en hylende bidmelder! - lynlåsen i soveposen havde selvfølgelig sat sig fast så jeg måtte hoppe som 2 meter larve hen til stangen og fighte fisken. Jeg var sikker på det var endnu en karpe for fisken kæmpede voldsomt for sin sag med flere hidsige udløb. Først da fisken var kørt træt og jeg kunne presse den op til overfladen kunne jeg se at det var den absolut største suder jeg nogensinde havde været i nærheden af. Makkeren landede den sikkert og et par mål og billeder senere kunne 3,0 kg suder på 53 cm svømme tilbage i søen. YES!!!
Senere på morgenen turen fuldendt, da jeg landede endnu en storsuder - en fantastisk kompakt fisk på 2,9 kg og 52 cm.
Det er ikke til at se på billederne, men fiskene er voldsomt brede over ryggen - helt anderledes bygget end de suder jeg ellers har fanget. De 2 fisk tilmeldes konkurrencen.

21-5-2012
Nicki Eriksen | nickieriksen@gmail.com
Tror da lige på det var en snavset sovepose værd med den fisk. Tillykke herfra også.
22-5-2012 14:52:14
Morten Svarer | m.svarer@gmail.com
Nøj nogle flotte fisk! - og som Allan siger, sikke nogle flotte omgivelser.. Stort tillykke med de enormt flotte fisk herfra:)
22-5-2012 13:32:51
Tommy Norin Andersen | tommynorinandersen@hotmail.com
Nøj hvor er den fin Bjarke. Super fisk! Tillykke. Jeg tror også jeg havde valgt bolt-rig og bidmelder ;)
21-5-2012 23:23:37
Jakob Thyrring | thyrrings@gmail.com
Hold da helt op de er fine! Stort tillykke med dem! Du må gerne guide mig til sådanne fisk en dag! :)
21-5-2012 22:52:16
Kasper Bjerre | kasperbjerre@yahoo.dk
Det er sgu nogle rigtig fine specimens, du har fanget dig der, stort tillykke med dem og klubrekorden. Jeg er overhovedet ikke misundelig, slet slet ikke :)
21-5-2012 11:36:00
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Sådan! Tillykke med klubrekorden i vægt også. 3 kgs grænsen er stadig noget jeg mangler at snuse til, er dybt misundelig, ikke mindst på at du fik den i så smukke rammer som her vist.
21-5-2012 11:07:27