© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Bækørred 2



Bækørred på 0 kg. og 35 cm. fanget af Henrik Dalby Ravn

Beretning
Var ude ved åen for at se om der var gang i majfluerne. De er så småt begyndt at gå på vingerne. Der var ikke mange, men de lokkede nu alligevel lidt fisk til overfladen. Jeg måtte gå et godt stykke inden jeg så en fisk der smagte lidt på varen. Den ringede meget sporadisk og var kun oppe to gange. Der var da heller ikke mange majfluer på overfladen.
Næste fisk jeg så var oppe mere end to gange, men dog stadig meget sporadisk. Der var langt imellem den var oppe og jeg havde svært ved at regne ud hvornår den ville gå op igen. Så der var ikke andet for end og gætte og så bare kaste. Efter nogle kast lykkedes det da også at få den, en fin lille bækørred på 36 cm ind forbi til et billede inden den kom tilbage i åen. Jeg fortsatte nedstrøms og spottede endnu en fisk. Den tog lidt mere for sig af retterne end de tidligere fisk og stod stille, så det burde være lige til. Fluen blev firet nedstrøms mod fisken og den tog da også fluen så snart den var i nærheden. Denne gang var det en lille tyksak på 35 cm som selvfølgelig også fik friheden.
Jeg havde gået et par kilometer langs åen og ville til at vende om mod bilen. Men der var lige en fisk der ringede som skulle have et forsøg. Denne her var oppe jævnligt. Der var også en del spinners på overfladen nu. Den så ud til at have lidt størrelse, så kameraet blev fundet frem og stillet på et lille stativ indstillet på selvudløser. Jeg kastede til den men den fandt noget lige før min flue drev over. Det skete to gange inden den tog. Jeg kunne godt mærke der var lidt mere vægt bag og den ville da også rigtig gerne bore sig ned i alt vegetationen. Jeg måtte i åen for at få den løsnet. Men det lykkedes dog at få den i nettet efter en spændende fight. Den blev målt til 45 cm og derefter holdt op til et hurtigt foto inden den kom tilbage til sit rette element. Derefter gik turen tilbage mod bilen uden at møde en ringende fisk men med masser af fangstglæde.

25-5-2012