© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Fladfiskekranertursresume


Den 26 maj stævnede 7 ulke ud fra Bønnerup havn, for at krane fladfisk. Og kranet blev der!

Vejrudsigten var i ugen op til fulgt nøje og det lykkedes at ramme en dag hvor det var godt vejr, i hvert fald ind til kl. 15. Da vi stille tøffede ud af havnen var vandet tæt på at være fladt.

Der blev fisket fra 2 joller og en kajak, som Morten Svare fik fornøjelse af at styre. Hvilket i øvrigt så ud til at passe Morten fint det mest af dagen:

Kajakken kom dog til kort da vandet blev lidt vildere om eftermiddagen.


Generelt var der dagen igennem konstant flex på samtlige klinger, og fiskeri med 2 stænger var en svær opgave som enkelte forsøgte sig med.  Multitasking var besværliggjort, for havde man en krog i vandet med antydning af agn på blev den taget. Vandladning og madspisning foregik uden forfang på bunden, da der var nap hele tiden. Dobbelt hook up var en almindelighed. Med et minimum af indsats kunne man fange fisk. Jeg kan blive ved med om hvor let det var, så nok om det. 

Nicki som var fladfisk jomfru, fik taget sin mødom med maner, og fik flere fine fisk over de 30.

Her ses Nicki fordybet i nogle indledende mentale forberedelse: Der var en hård kamp mellem de 2 både, og det var Jonas’ jolle der trak den længste fisk med Kasper Bjerres fine rødspætte på 38

http://www.lommeulken.dk/site/showcontent.asp?id=965


Jonas jolle fiskede med børsteorm hvorimod Laurits med sandorm(velgravet af Laurits) umiddelbart virkede det som om at sandorm havde tendens til at fange lidt fisk med en lidt større snitstørrelse end børsterne.  Tallet 38 går igen, i antallet af hjemtagne fisk i Laurits båd.  Turen var jo netop i kategorien ”kraner”, hvilket Laurits båd tog bogstaveligt, og derfor blev det meste over målet taget med hjem. Laurits havde i dagens anledning installeret sæder i sin båd. Med sæder forstås festivalstole, som var særdeles magelige, altså indtil undertegnedes gik i stykker


Det var mest isinger der huserede, men der var også enkelte skrubber og rødspætter der fandt vej til baljerne. Nogle områder var voldsomt inficeret med fjæsing, og det skete flere gange at så mange som 6 fjæsinger fulgte med helt ind til bådsiden. Vi oplevede også flere flade følgere.

En kranertur burde nok have et tal for hvor mange fisk der blev fanget, men i virvaret var det svært at tælle. Et bud er at der blev taget mellem 200-300 fisk af de 7 ulke.


Næste år håber vi på ligeså godt vejr, og lige så mange fisk(dog gerne større), og flere både med ulke i.

Tak for en god tur.

 


29-5-2012
Morten Valdorff Rasmussen | mv_dk2001@yahoo.dk
Det var dælme en god tur, og godt at få mødt nogle af jer hoveder.
Jeg er bestemt klar til en tur igen :)
30-5-2012 22:18:53
Nicki Eriksen | nickieriksen@gmail.com
Jeg kan kun se frem til kranerturen på revet efter denne succes med havfiskeriet.
30-5-2012 8:51:00
Laurits Therkildsen | the_hunter_maniac@hotmail.com
Det VAR en kanon tur! Ingen tvivl om det! Men jeg savnede lidt den helt store plade, og hvis ikke det havde blæst op ud på eftermiddagen, tror jeg også vi var stukket længere til havs efter den..
30-5-2012 0:27:15
Jens Lillelund Hammer | jens_lillelund@hotmail.com
Nøj det ser hyggeligt ud! Og det var da ikke så lidt fisk i fik kranet.. Fedt!
29-5-2012 23:05:01
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
For satan hvor ville jeg godt ha været med. Det lyder som om I havde en kanon tur.
29-5-2012 15:25:06
Kasper Stengaard Sørensen | ks_connection@hotmail.com
Held og lykke med at læse denne beretning på en mobil enhed!
Goddam it de billeder kan fucke med layout!
29-5-2012 12:44:41