© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Udebane



Havørred Kysten på 2.7 kg. og 62 cm. fanget af Bjarke Dehli

Beretning
Mit klare mål i årets ulkekonkurrence er at have tre kysthavørreder i top-10. Idag fandt jeg endnu en til samlingen af potentielle topplaceringer ;-)

Fiskeriet har ikke rigtig spillet på Mols på mine seneste ture, så jeg overvejede kraftigt at aflyse en planlagt fisketur og spare krudtet til multerne, der om et øjeblik lander langs vore kyster. De er her allerede men er stadig meget koncentreret få steder, om lidt er de spredt og kan findes på de fleste pladser. I sidste øjeblik fortrød jeg dog og efter lidt "info-fiskeri" hos et par kammerater røg bilen af sted til udebanekamp kl. 2 om natten.

Morgenen var fantastisk smuk men det var kun få fisk der viste sig i overfladen. Det lykkedes mig dog at plukke tre mindre fisk, hvoraf to af dem huggede helt inde under land på 20-30 cm vand, altid sjovt at se!

Da solen efterhånden stod højt valgte jeg for sjov lige at skyde en anden plads inden hjemturen. Efter at have affisket et par hundrede meter ser jeg pludselig en meget stor fisk vende med ryggen fri inde på meget lavt vand, det ser helt surrealistisk ud. Jeg sniger mig derhen og kan se, at den må have stået på bagkanten af revet i en lille fordybning, for over revet er der kun 10-15 cm vand. Jeg kaster flere gange i området men uden resultat. Pludselig viser en enorm hvirvel sig lige for mine fødder, men jeg når ikke at se fisken inden den er væk igen. Efter lidt tid opgiver jeg og sender min lille CDC-kutling mod dybere vand. Her skal der bare to træk i linen til, førend der er kontakt og en god fisk plasker i overfladen på distancen. Jeg får bakket mod land og samlet løslinen op, hvorefter en fin og underholdende fight ender til min fordel. En flot fisk med maven proppet med søsalat, snegle, børsteorm, hundestejler, tanglus og tanglopper ryger med hjem til et forrygende aftensmåltid med årets første nye kartofler og salat fra haven. Så er det svært ikke at være tilfreds. Nu kan multerne bare komme an!


5-6-2013
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Jeg tror denne bliver den mindste af de tre før året er omme :)
5-6-2013 23:16:56
Martin Broch-Lips | martin_broch_lips@hotmail.com
Fantastisk Bjarke. Tillykke med den flotte fisk!
5-6-2013 21:18:39