© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

mini-tun og musik-ål 6Makrel på 0.92 kg. og 44 cm. fanget af Bjarke Birkeland

Beretning
Med høj solskin og en svag vind blev jollen søsat i jagten på havets pelagiske arter. Efter en kort sejtur ankrer vi op på 6 meter vand - lette 7 fods flådstænger er gjort klar hjemmefra og jeg har også lavet en solid posefuld ruby-dubby som sænkes ned i et net fra siden af båden. Vi sætter flåddybden til sa. 2 meter og smider hver 2 flåd i suppen - jeg når dog ikke af få kastet nr. 2 ud inden makkeren har den første horn på - hyggeligt der er liv! Sekunder efter forsvinder mit flåd og jeg når lige at melde at der er endnu en horn på da fisken bare flår line af det lette grej! det her er sgu makrel! Fisken presses ind til båden men så snart den ser båden brager den afsted igen. Makrellen opgiver efter 3 udløb og jeg kan nette 43 cm bragende smuk mini-tun. Dette bliver starten på en helt fantastisk dag - vi har ramt dagen og stedet! De næste 5 timer bliver der ved med at komme fisk ind over vores foderspor - masser af Hornfisk i fine størrelser som jævnligt afbrydes af store makreller. Rundt om os har vi både jagende marsvin og sæler - der er simpelthen bare gang i vandet. Jeg får aldrig nogensinde stang nr. 2 ud - der er så meget action så kun en stang kan styres. Mens jeg fighter endnu en makrel og mit adrenalin i forvejen er virkelig højt oppe kan jeg pludselig mærke noget gribe fat i min nakke - jeg får et monster chok og er sgu ved at skvatte i vandet!!! - Vi ligger 500 meter fra land og min makker sidder i den anden ende af båden så der er simpelthen ikke noget herude som skal gribe fat i en! - griber fat bag min nakke og fandme om jeg nu ikke står med en skide brevdue i den ene hånd og en fightende makrel i den anden! Duen er tilsyneladende blevet så træt at det har virket som et fornuftigt valg at nødlande i nakken af mig... - Den blev hængende i båden i 2 timer fik lidt vand og brød og så skred den igen. Da jeg gør status for dagen er resultatet omkring 40 hornfisk - de fleste kunne sættes ud igen, 9 makreller mellem 39 og 44 cm alle battet, en enkelt due - genudsat.

13-7-2013
Bjarke Birkeland | bjarkebirk@hotmail.com
Jeg har ikke de store erfaringer med Ruby-dubby og er da også meget usikker på hvor stor effekten af lokkeposen var på dagen. Vi var givetvis på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Posen blev startet op på medbragte skrubbe-hoveder og indvolde. Alt hvad vi fangede blev straks renset og indvolde smidt oven i posen så der hele tiden var noget til at holde duftsporet friskt.
14-7-2013 12:55:42
Andreas Svarer | avsvarer1@hotmail.com
Bom! tillykke med føretrøjen, og alle de flotte fisk! Det var ikke så få point du fik stjålet dér;)Har du rigtigt gode erfaringer med sådan noget ruby-dubby? har aldrig selv prøvet det, og hvad laver du det af??
13-7-2013 23:13:26
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Velkommen på forsiden! Og førstepladsen ikke mindst! Det ligner godt nok en rigtigt fed dag på vandet.
13-7-2013 22:55:48