© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

UlketursrimteRimte på 0 kg. og 49 cm. fanget af Jens Lillelund Hammer

Beretning
På havørredturen, der blev til en rimtetur, teamede jeg op med Andres i jagten på de brødspisende banditter. Da de andre ulke hurtigt besatte de mest tilgængelige fiskepladser, måtte vi kæmpe os vej gennem den betydelige mængde siv der var ved denne del af åens bredder.

Til trods for turarrangørens udmelding om at almindelige sko var helt ok til turen (Morten! ;-)), gik der ikke mere end ca. 10 minutter før vand, slam og mudder væltede ned i gummustøvlerne... Samtidig viste det sig, at der holdt utrolig mange hestebremser til i sivene, hvilket resulterede i 10 stik og en efterfølgende tur på apoteket efter allergimedicin.. Alt dette virkede imidlertid fuldstændig ligegyldigt på det tidspunkt, for rimterne var der og fiskefeberen havde meldt sig!

Hurtigt fik vi også et par mindre rimter og vi begyndte at bevæge os længere nedstrøms i takt med at fiskene flyttede sig. På et tidspunkt havde vi fundet en nogenlunde fiskbar plads og jeg gik lidt opstrøms for at smide lidt brød i vandet. Knap var jeg kommet tilbage til pladsen, før Andres havde fisk på. Efter hans genudsætning prøvede jeg at kaste lidt længere ud i åen end vi hidtil havde fisket, da en fisk spiste lystigt af bait-brødet derude. Et splitsekund før min krog ramte vandet sagde Andreas "nu får du bid". Knap havde brødet ramt vandet før han fik ret. Flåddet forsvandt lynhurtigt og modslaget afslørede, at det var en fin fisk. Efter en overraskende fin fight kunne jeg lande denne fine rimte på 49 cm, som blev aftenens største for mit vedkommende. Tak til Andreas for kyndig guidning!

30-7-2013