© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Trøstehorn - findes de???



Hornfisk på 0 kg. og 68 cm. fanget af Jonas Rasmussen

Beretning
De seneste multerapporter havde fået multefeberen til at stige godt op imod det røde felt, og da de kommende dages vejrudsigt ikke er imponerende blev en tur hastigt planlagt efter arbejde.
Jakob og Bjarke var kørt på Helgenæs og havde fundet lidt multer, som dog var svære at arbejde med, men jeg valgte allligevel at forsøge på yderkysten.
Ankommet til pladsen ser jeg med det samme de lyse sider blinke lystigt få meter fra kysten. Yes! Så kan det jo ikke gå galt...eller...?
Der var pænt med fisk, men de viste desværre ikke den store interesse for det medbragte brød. Allan joinede mig efter en times tid, og da jeg vendte ryggen til var han hurtig til lige at hive en mindre multe op af tasken og smøre den lidt ind i sand og sten. Men ellers var de ikke synderligt interesserede i at hilse nærmere på os.
Efter nogen tid tog strømmen til og der kom en del skidt i vandet, som gjorde det svært at fiske effektivt. Så for ikke at skulle trække en total nulbon røg der et blink på. I første kast var der nap allerede inden indspinningen var begyndt og efter en udramatisk fight kunne jeg lande årets første fjæsing. 20 kast senere havde jeg fanget 7-8 stykker, og et par røg med hjem og skal prøves på panden. Selvfølgelig var hornene også på pladsen, og et enkelt kan da indbringe lidt point som trøstepræmie for de manglende multefangster. Jeg ville gerne have strukket det endnu en centimeter, men Allan var hård og ikke til at forhandle med, så målebåndet måtte nøjes med 68 cm. Til gengæld insisterede han på at jeg skulle figurere på billedet sammen med den flotte fisk.... ;-)

Knæk og bræk!
/Jonas

3-6-2009
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Ikke hvad jeg ved af... Så bare slagt løs! :-)
4-6-2009 15:38:53
Christian Kristensen | ck.ejer@gmail.com
Er der egentlig mindstemål på fjæs?
4-6-2009 15:32:34
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Har ikke fået dem på panden endnu, men dem jeg har smagt tidligere var ganske udemærkede. Bare klip/skær dem over lige bag gattet og du er fri for pigge indvolde osv uden at der går meget kød til spilde.
Der skulle være rig mulighed for at samle fisk nok til et større selskab ude ved Glatved... ;-)
4-6-2009 14:39:02
Rasmus Bro | rasm8s@hotmail.com
hey Hvordan smagte fjæs'en?
4-6-2009 13:01:10
Tommy Norin Andersen | tommynorinandersen@hotmail.com
Hyggelig lille disputs! Til gengæld et af de fedeste hornbilleder jeg længe har set (men igen - dem man ser jo heller ikke så mange af ;-) )!
4-6-2009 8:14:49
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Fordi mine boller smagte af kardemomme måske? ;o)

Jeg blev i øvrigt stående en lille halv time og kranede 7 horn på blokeret bremse, men ingen af dem kunne snige sig ind i toppen af listen.
3-6-2009 17:36:24
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Bestemt ingen misundelse herfra! Bare en lettere bitterhed over at du høster den fisk som jeg i mit ansigts fodsved havde stået og fodret ind til dine krydderboller... ;-) Forstår dog stadig ikke, at den valgte en statisk krydderbolle-krumme frem for mit friske toastbrød i overfladen...? :o)
3-6-2009 17:04:24
Bjarke Dehli | bjarkedehli@hotmail.com
Hvor er i søde alle tre.....
3-6-2009 15:58:01
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Du behøver da ikke være så tydeligt misundelig på minimulten (44 cm), der tydeligvis hamrede på en statisk fisket brødkrumme, men som ved landing havde fået flyttet krogen godt ned under hagen, så den alligevel ikke holdt sig indenfor reglerne.

Hvorfor du løb 500 meter op af kysten - uden dit fiskegrej - lige som multerne kom i nappet, dét forstår jeg dog ikke.

Ang. måling af trøstehornet, ja så var det jo bare godt, at der var en voksen til stede! ;o)
3-6-2009 15:46:06