© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Jurassic laketrout



Søørred på 5,23 kg. og 72 cm. fanget af Nicki Eriksen

Beretning
Der er tidspunkter i livet hvor man bare ikke fatter hvad der sker omkring en. Jeg ramte et af de tidspunkter, da jeg var med Allan ude i Asger II her den anden dag.

Vi havde aftalt en aftentur på vandet, med søørreder for øje, trods en temmelig kraftig vind ifølge vejrudsigten. Det eneste jeg skulle gøre var at stå af toget, så sørgede Allan for resten, udover madpakken, som Lisette havde smurt til UG. Nemmere bliver det sjældent, og jeg nævnte da også for Allan på vej ud over bølgen grå at det nærmest var totalt ufortjent hvis jeg fik en storfisk på krogen denne aften. Det mente Allan nu ikke, og heldigvis for det, for det skulle vise sig at jeg fik en fisk af den slags man rigtig gerne vil vise frem.

Turen var kold den fredag, og vinden var efter et par timers sejlads ved at have gjort sit indhug i mit velbefindende. Jeg var nødt til at holde hænderne inde i jakken konstant, ellers ville de slet ingenting når jeg skulle bruge dem. Jeg sad og følte mig som en syg måge i januar, da min stang pludselig krøllede sammen i nogle hårde træk. Jeg greb stangen og rejste mig op, og kunne med det samme se et eller andet jævne bølgerne ud ca 20 meter bag båden. Fisken så jeg ikke rigtig, men jeg bedømte ud fra mængden af ravage, at hvis det her var en ørred, så var den god. Således udstyret med en fiskestang og en fisk for enden af linen, stod jeg så i vinden, og kæmpede med at dreje hjulet hurtigt nok, når fisken svømmede mod båden. Med det samme jeg kom op i vinden frøs jeg endnu mere end før, og mine hænder var bare så langsomme. Mine lår var kolde og døde efter at have siddet i kulden, adrenalinen som strømmede ud i kroppen gjorde dem totalt gummiagtige, og jeg følte jeg stod og svajede ukontrolleret. Langsomt kom fisken dog nærmere båden, og det lykkedes mig at holde stram line til den hele vejen.

Imens det her foregik, fik Allan en ide om at han lige skulle filme lidt. Det var jeg bestemt ikke enig i, og jeg fik vist sagt mere end en gang at jeg troede han skulle til at være klar med nettet i stedet for kameraet. Jeg ved ikke om han ikke havde fornemmet hvor god fisken var, men jeg vurderede den til over 2 kg i hovedet, og var temmelig opsat på at få den i båden. Fisken var dog ikke klar til at blive nettet før et par mindre udløb inde ved bådsiden. Allan missede første netningsforsøg, og fik vist sagt noget i retning af ”Nøj den er stor mand!” imens fisken tog et par meter kabel i en sidste anstrengelse. Da jeg fik den til overfladen igen fik han den nettet, og jeg følte en massiv lettelse, som dog blev delvist afbrudt da jeg så at Allan holdt fisken i nettet ude over bådsiden, i stedet for at få den indenbords. ”Allan, tag den nu op i båden, jeg er bange for at den hopper ud” sagde jeg. Hvordan fisken konkret skulle lykkes med det anede jeg ikke, men bukkefeberen havde for længst gjort mig mentalt uligevægtig på det her tidspunkt. Op i båden kom fisken, og vi måbede begge en gang over størrelsen. Jeg sagde: ”Her er en søørred, som kan gøre sig på havørredlisten”, en ting vi havde talt om før, og delvist afskrevet som en meget usandsynlig begivenhed. Med nettet i den ene hånd stak Allan mig en krammer, den her fisk var vild! ”Vil du batte den eller skal den ud igen?” ”Jah, jeg har da i hvert fald plads til et par fileter i fryseren.” ”Nå, jamen så kommer den her.” Allan lagde nettet fra sig, stak mig battet, og holdt fisken. Jeg slog den hårdt et par gange, angst for at jeg skulle ramme Allans fingre i stedet. Jeg kravlede over på den anden side af fisken, og først der kunne jeg for alvor begynde at fatte hvor stor den var. Den var KLART over 3 kg, det var alt jeg kunne konstatere med sikkerhed. Vi sad et par minutter og gloede på fisken. Jeg rystede som en junkie, fuldstændig ramt af kulde og adrenalin, alt kørte på mig. Jeg fattede slet ikke hvad der lige var sket.

Data på fisken endte med at blive 72 cm og 5.23 kg. Vildere bliver det sjældent for mig på en fredag aften. Allan var ret betaget af det enorme hoved, der sad på fisken, og kaldte den dinosaur-agtig. En længere fotosession fulgte, og jeg havde ikke svært ved at finde det store smil frem.

Efter yderligere et par timers fiskeri hev vi båden på land, og jeg blev sat af ved toget. Hjemme ved håndvasken blev skelet og hoved skilt fra indvolde og fileter, og maveindholdet blev undersøgt. Et væld af hundestejler var blevet inhaleret af fisken før blinket. Jeg talte hurtigt sammen, og der var ca 100, som var så friske at det ikke var til at se på dem de kom direkte fra en ørredmave.



Samtidig var der nogle temmelig små rognsække, som var fyldt med små og store rogn og enkelte klumper af blod. Nogen af jer, som ved hvad der er foregået der? Det lignede ikke en fisk som ville komme til at gyde igen.

Nu er der efterhånden gået en uge siden jeg fangede fisken, og jeg må klart sige at jeg har gået og smilet lidt ekstra på det seneste. Det varmer vældigt med en stor fisk på kontoen.

12-4-2014
Torben Ankjærø | ankjaeroe_torben@hotmail.com
Her har vi et klasseeksempel på en ung fisker, der fanger sit livs sjøørred tidligt i fiskekarrieren. Det er sku flot!
Landmand forestille sig at der kommer lignende fisk på listen foreløbigt? Næppe. Glæder mig til at høre om skælprøven.
20-4-2014 7:51:23
Daniel Lindvig | deinerl@sol.dk
@Nicki: Yes, fedt + spændende.. Slå på tråden, så finder vi ud af noget.
14-4-2014 20:00:59
Nicki Eriksen | nickieriksen@gmail.com
Det er Allans hemmelige importblink. Jeg kører selv på med div Rapala.
14-4-2014 19:19:06
Kasper Bjerre | kasperbjerre@yahoo.dk
Hov kan da se jeg bare skulle kigge lidt bedre efter i beretningen, for at finde svaret på mit eget spørgsmål. Var det så første gang du valgte at skifte Rapala wobleren ud med et blink?
14-4-2014 18:06:42
Kasper Bjerre | kasperbjerre@yahoo.dk
Kæmpe tillykke med den fine fangst, den bliver svær at overgå. Fik du så den på en Rapala eller var det blinket der gjorde udslaget?
14-4-2014 18:02:46
Laurits Therkildsen | lauritstherkildsen@gmail.com
Jamne altså, for dælen da, Nickay!

Den er bare for vild den fisk. Jeg er helt målløs.

Fuldt fortjent, og stort tillykke herfra!
14-4-2014 16:11:01
Nicki Eriksen | nickieriksen@gmail.com
Har skælprøve. Kan du tjekke den Daniel?
14-4-2014 14:51:12
Daniel Lindvig | deinerl@sol.dk
@my thoughts exactly. Husk at ta' skælene fra området mellem rygfinnen og sidelinjen. Landmand ta' minimum 10 skæl er det perfekt.. :)
14-4-2014 13:30:47
Daniel Lindvig | deinerl@sol.dk
Slap off.. :-o Stort tillykke Nicki. Sikke et monster af en søørred. En uovertruffen klubrekord er en ting, men gad vide om den ikke også ligger lunt i en top 10 over største søørreder i dk, for de sidste par årtier..

@Allan: Mht. alder, så vil jeg gætte på et sted mellem 7 til 11 år. Fødeforholdene er tilsyneladende gode for fiskene, som det ses på denne og på andre fisk, så måske det nærmere er i den lave ende. Til næste gang, så kan du jo tage en skælprøve, så skal jeg gerne kigge på det. Kunne være spændende at vide..

14-4-2014 13:21:54
Bjarke Dehli | bjarkedehli@hotmail.com
landmand= kan man (damn you auto correct!)
14-4-2014 13:15:32
Bjarke Dehli | bjarkedehli@hotmail.com
@Allan

Hvis man fanger så voldsom en fisk landmand evt. tage nogle skæl fra og høre om forbundet vil analysere fiskens alder og gydemønster. Tror Kaare Ebert gør det med jævne mellemrum, blandt andet for meget store havørreder. Kunne være fedt med mere Info om så utrolig en fisk
14-4-2014 13:14:38
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Aldrig har jeg set Nicki så fotogen. Kameraet var fuld af lutter brede smil :) Det er og bliver fandemig en sygt stor sø-fisk, uanset hvad året ellers måtte bringe. Jeg kender folk der har dyrket det fiskeri i mange år, og som stadig drømmer om at runde 4 kg :)
Fortjent eller ej... Tror ikke der er nogen ulk, der tæver lige så mange ture af som Nicki. Og når man springer af toget for en kold paniktur fredag aften med 17 m/s i støddene, en grim middelvind og utestet vand som konsekvens, ja så er en klasse søørred-debut i hvert fald mere end fortjent, og vel endda også en dino en af slagsen som her.
Jeg tror der er tale om en utroligt gammel fisk, hvilket jo ikke er usandsynligt, når nu det er en søørred. Kondien er jo hele 1,4, og alligevel virkede hovedet noget stort ifht. kroppen. Hvor gammel kan man gætte på en sådan fisk er? Du burde næsten uploade det billede du sendte til mig af rognen, Nicki, for det ligner et sært sammensurrium af forskellige stadier af rogn. Jeg tror som sagt fisken er på den helt gale side af overgangsalderen ;o)
PS: Jeg husker ikke at jeg prøvede at nette den og missede. Mine fingre var varme, sanserne skarpe og kun overblikket køligt ;o) Til gengæld kaldte jeg klubrekord straks den huggede og tog overfladen, og jeg anslog fem kilo første gang vi så den ved båden. Mener bestemt også at du fablede om at den så større ud end din kystørred ret så tidligt i fighten, så de nævnte 2 og 3 kilo er vist noget din beskedenhed har efterrationaliseret lidt rigeligt på ;o)
PPS: Asger 2 er dermed oppe på 7 PR forbedringer denne sæson. Går godt med årsmålene so far, så tak for hjælpen. Tror dog bestemt vi skal satse på noget andet end søørred næste gang, hvis Asger 2 skal have en reel chance for flere gæste-PR under frakken :)
14-4-2014 0:28:19
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
For s...... Nicki! Det er den fisk jeg har drømt om at fange lige siden jeg var en lille knægt på Hald sø. Fedt at se den i armene på en Lommeulk! Du er virkelig det stående eksempel på hvad man som fisker kan opnå ved at holde sig til i dette selskab!
13-4-2014 18:51:44
Henrik Ravn | ravnenravn@hotmail.com
Hold nu fast Nicki, hvor er du vild! Det var dog en grisk fisk - Kæmpe Tillykke!
13-4-2014 17:56:19
Stefan Skovbo | stefanskovbo@gmail.com
For SATAN en fisk! STORT TILLYKKE !!!
13-4-2014 12:56:14
Andreas Thomasen | ergo.drokles@gmail.com
Wow, det er jo helt vildt!
13-4-2014 10:23:19
Kasper Falck-Rasmussen | kasperfalck@hotmail.com
Hold da kæft en brutal fisk. Tillykke: )
12-4-2014 22:55:27
Morten Svarer | m.svarer@gmail.com
Hvor den vild Nicki! Det er jo en helt fantastisk sindssyg fisk!!! Du står hermed for søørred turen - bom!! Kæmpe tillykke til dig :)
12-4-2014 22:18:44
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Nicki: På pighvarturen kan vi lige snakke mere om gydning.
12-4-2014 20:34:29
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Jeg giver Bjarke ret i at det nok er den vildeste fisk lommeulken nogensinde har landet.
12-4-2014 20:00:16
Bjarke Dehli | bjarkedehli@hotmail.com
Måske den bedste fisk der nogensinde er fanget i lommeulkeregi! Du er varm Nicki, måske også mere varm end fortjent men hey, WHO CARES? Kæmpe tillykke :-)

Mht æggene så er det standard hos ørreder, at ikke alle æg bliver leveret under gydningen. Har set det flere gange hos forårsfisk og faktisk også i et par overspringere, som åbenbart fortrød deres foretagende inden de ramte et vandløb. De løse æg lå bare løst i bughulen
12-4-2014 19:24:57
Kasper Stengaard Sørensen | kasperstengaard@gmail.com
Nicki for pokker! Du bliver ved - det er virkeligt dit år! Tillykke med klubrekorden.
Hvis Allan skal gøre sig nogen forhåbninger om at vinde i år, bliver han nødt til at stoppe med at fiske med dig Nicki!
@Allan: Har dig og Lisette overvejet at slå jer ned som full service fishing experience guides? I kan det pis! :-)
12-4-2014 19:06:19
Nicki Eriksen | nickieriksen@gmail.com
Men tror du seriøst den har gydt i år med den kondi? Kødet var fast og fileterne var høje.
12-4-2014 18:57:13
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Angående æggene, så sad jeg faktisk lige og kiggede på dem inden jeg så hvad du skrev. Det ser ud som om den ikke har smidt alle æggene da den var oppe og gyde i vinters. De æg med prikker er døde æg tror jeg. Hvis en ørred ikke gyder alle æggene kan det udvikle sig fatalt da den ikke kan absorbere æggene på samme måde som fx torsk.
12-4-2014 18:33:11
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Vildt, tillykke. Du er en vild mand.
Der fangede du lige en fisk der nok vil stå som ulkerekord resten af dit liv. Hvis jeg deltager i turen i slutningen af april tager jeg en flaske fin whisky med vi kan dele for at fejre fisken.
12-4-2014 18:23:29
Kristian Søby Nielsen | soebyfly@gmail.com
Vildt vildt vildt!!!
12-4-2014 18:08:54