© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

SkalleSkalle på 0 kg. og 24 cm. fanget af Kasper Stengaard Sørensen

Beretning
En spadseretur i lokalområdet førte til at jeg spottede en magelig fisker hive en skalle op af åen. Fluks måtte jeg vide hvordan og hvorledes, men minsandten om ikke det var Lars Sandgård, som var i færd med at tømme åen.
Vi lavede hurtigt en aftale om at fiske dagen efter, for at se om ikke også jeg kunne hive en fisk. Der gik hurtigt en dag, og så blev det min tur. Fuld af forhåbninger men uden solcreme sad jeg og lod mig svinebobbe af Lars, som åbenbart havde de helt rigtige kroge og den rigtige line. En potentiel ny ulk indfandt sig på pladsen og vi fik en god snak om fiskeri og drak øl i solen. Det var super hyggeligt, men Lars forsatte sin ubarmhjertige svinebob’en. Det var ikke fedt, men stemningen, vejret, solen og øllen var så god, at jeg så igennem fingre med det. Han forbarmede sig alligevel over mig og jeg lånte hans rig. Ganske få sekunder efter havde jeg nap. En skalle på 24 havde slut krogen, og jeg var lykkelig, i det jeg ”bare” var gået ned på grej. Lars mente nu stadigvæk, at jeg var en dårlig fisker, og jeg stak ham en lussing. Der var dårlig stemning og jeg forsøgte at gyde(olie på vandet) men havde ingen rogn… pjat. Jeg gav Lars en kold øl og jeg var tilbage til at fange ingenting. Jeg satte en lille mepps på og så gik det stærk med at hive aborrer op. Et par små bækørreder viste interesse og et nogle enkelte var oppe og vende. Lars som kender pladsen godt sagde at ”inde under broen er en stor en” Jeg hev forsat lidt aborrer op. Der var et mismatch mellem spinnerens vægt og min stangs kastevægt, så jeg havde svært ved at kaste, som jeg gerne ville. Men jeg får efter noget tid langt et kast som ønsket, og når lige at kalde den til Lars at ”nu bliver det godt”, og så hamrede dagens klart tungeste fisk på krogen. Næsten med det samme ser vi, at det er fin ørred og spændingen steg. Den kommer dog hurtig på græs, og målt og vejet. PR i bækørred lige der. Hvem havde troet på det? Tak til Lars for et par rigtige fede timer. Jeg håber vi kan gentage det snarest!
For at prikke lidt til Nicki, og lægge afstand til Laurits, melder jeg hele skidtet til, om ikke andet så bare for en stund, at være med i toppen.

30-4-2014