© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















PR Bækørred



Bækørred på 1,8 kg. og 55 cm. fanget af Henrik Ravn

Beretning
Efter den gode start jeg fik på tørfluesæsonen fik jeg tilbragt en del timer ved forskellige pladser under varierende forhold. Det var dog sjældent jeg kom forbi en ringende fisk selvom der var fint med majfluer i luften de steder jeg tilbragte tiden.
Men sååå skete det endelig. Jeg kunne et stykke opstrøms af åen se et fisk der ringede aktivt. Inden længe stod jeg inden for kastehold af fisken. Jeg havde på fornemmelsen at der stod to fisk – ellers trak fisk meget frem og tilbage inden for et område på en meter!
Et kast blev lagt ud, så forfanget kun lige nåede ud over den bagerste fisk, som tog ukritisk og jeg blev hurtigt klar over det var en god fisk. Fisken trak hurtigt et stykke nedstrøms mig og gik tungt. Jeg havde på fornemmelsen den godt kunne være lige under halvmeteren, men efter et par forsøg med at få den ind til netrammen uden held begyndte det at gå op for mig den var lidt bedre. Til sidst lykkedes det at få den i netposen og her blev den lige en tak større. Helt præcist 55 cm og nettet angav vægten til 1,8 kg. Endelig lykkedes det at få en tørfluebækker over halvmeteren.
Under fighten kunne jeg høre et lille bluuuurp oppe fra hullet. Der var altså to fisk deroppe og den anden blev ikke skræmt i det jeg krogede denne. Jeg nød synes af den første fisk langsomt glide på tværs af strømmen hvorefter jeg sad på brinken et par minutter og nød oplevelsen. Fisken begyndte dog at ringe meget aktivt, hvilket resulterede i at jeg skiftede til en tør flue og lagde et kast ud. Fisken tog i fluen i første drev og gik amok i det jeg satte kroget. Den tog turen direkte igennem en grødebusk og så ellers et godt stykke opstrøms. En ret dramatisk fight på lang line, der dog i sidst ende endte til min fordel. Denne gang en fuldfed majflueørred på ca. 45 cm.

/ Henrik Ravn

19-6-2014
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Ja, flotte fisk! Kan godt li' at der er forskellige PR afhængig af metoden :)
19-6-2014 20:57:41
Henrik Ravn | ravnenravn@hotmail.com
Tak skal i have drenge ;-)
19-6-2014 19:41:46
Bjarke Dehli | bjarkedehli@hotmail.com
Mega fine foreller Henrik, tillykke med dyrene!
19-6-2014 18:25:28
Kasper Bjerre | kasperbjerre@yahoo.dk
Tillykke med de rigtig flotte fangster, godt at se at der nogen, der kommer ud efter bækørrederne.
19-6-2014 17:19:57
Morten Svarer | m.svarer@gmail.com
Sådan! Flotte fisk Henrik, endelig fik vi dem at se :)
19-6-2014 11:12:58
Nicki Eriksen | nickieriksen@gmail.com
Du er dælme pro Henrik.
19-6-2014 11:03:17