© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

Tordenvejr og sudernap 1Suder på 0 kg. og 44 cm. fanget af Jonas Rasmussen

Beretning
I onsdag havde Allan sat mig stævne for at se om ikke jeg det kunne lykkes mig at fange min første suder.
Vejret var meget tryggende og forventnngerne var helt i top til fiskeriet. Jeg havde muligheden for at tage tidligt fri, og benyttede den til at tyvstart ved søen inden Allan fik fri. Vejret var flot da jeg ankom til søen hen på eftermiddagen, men det var ikke meget jeg fik ud af min tyvstart, for inden jeg havde fået rigget den første stang til åbnede himlen sig, og jeg måttte kravle i ly under den mdbragte paraply den næste halve times tid mens jeg febrilsk forsøgte at få alle de medbragte grejer pakket ind under paraplyen sammen med mig selv.
Heldigvis stoppede regnen, og solen kom frem igen. Jeg fik rigget 3 stænger til og konstaterede at der var flere områder med god suderaktivitet ganske tæt på min plads.
For at prøve lidt forkskellig var en stang rigget til med feeder og majs, en med majs under flåd og en med en hjemmerullet boilie fra aftenen før. Det skulle sidenhen vise sig at jeg snildt kunne have nøjedes med feederstangen alene...
Efter blot ca. 10 min var denne stang nemlig godt på vej ud i søen inden jeg fik lagt flådstangen fra mig, men efter modhugget gik fisken i overfladen, og ganske kort efter at røget helt til tops stod jeg tilbage med en slap fornemmelse i stangen...
Kort tid efter dukkede Allan op med cola og varm pizza... :-) Vi nåede da også kun lige at diskutere verdenssituationen og fortære pizzaen (tak for mad forresten!) inden feederstagen endnu engang gav lyd.
Denne gang blev fisken hængende, og en lidt slank mediciner måte op og vende på de tørre. 41 cm og min første suder!Herfra gik det så slag i slag... Suderne boblede rundt alle vegne, men gang på gang var det feederstangen der gav ly fra sig, og gang på gang fik jeg ikke kroget fiskene! :o(
I gennemsnit skulle jeg have 2-3 mistede takes mellem hver fisk der blev kroget og kom på land. Altså var der ganske godt gang i denne ene stang, mens de andre stænger ikke gav meget action.
Den næste fisk der kom på land gav en forbedring af min nye pr. med 3 cm og tilmeldes konkurrencen...
Kort tid efter var der igen bud efter majsene, og endnu en fisk på 44 cm måtte posere for kameraet. Denne var meget mørkere og lignede en rigtig kriger med flere nye og gamle ar på kroppen.4. fisk var en mindre en af slagsen på omkring 35-38 cm, som hurtigt kom tilbage i vandet.
Da jeg endelig fik kroget en fisk der virkede til at være af en bedre kaliber fik jeg fornøjelsen af den i ca. 2 sek inden jeg kunne hale rigget ind og konstatere, at min knotless knot for fremtiden ikke skal bindes med 0,21 mm fluorocarbon! Øv øv, "the biggest fish is always the fish that got away...!"
Mens jeg fik bundet mig et nyt rig forbarmede jeg mig over Allan og lod ham fiske på mit hotspot... ;o) Og skarp som han er satte han krogen i en god fisk uden der overhovedet havde været indikation af hug på flåddet! Fighten var helt sindssyg på det lette grej, og da fisken første gang viste sig i overfladen kunne vi konstatere at det ikke var en monstersuder på speed, der havde hugget, men derimod en fin karpe på omkring 3,5 kg der havde givet Allan sved på panden...Da vi nærmede os aften stilnede fiskeriet lidt af og der blev længere mellem suderboblerne. Der var stadig masser af små-pillerier vad feederen, men det var svært at skille skaller fra sudere. Der skulle dog lige en enkelt fisk mere op og vende, og det viste sig at være en gammel kending. Den mørke kriger med alle arrene havde endnu engang lade sig friste over evne og forspist sig på majsene. Desværre var den ikke vokset siden sidst og målte stadig 44 cm... :o)Så 5 sudere kom på land og satte dermed ny pr for mig 2 gange inden turen gik mod Århus igen.
Tak til Allan for en hyggelig eftermiddag/aften, og næste gang skal jeg nok være lidt mere villigt til at dele fiskene med dig... :o)

Knæk og bræk!
/Jonas

18-7-2009
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Ja, der blev jeg sgu fisket midt over!
Én god rapport er sikkert også rigeligt - Med det tempo du holder dig, så må der alligevel falde en større af næste gang, i særdeleshed hvis du lærer at holde krogholdet.
3½ kg på karpen er måske lige i overkanten, men sjov var den :D
18-7-2009 12:26:18
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
...og nej, der kommer ik' en 2'er - jeg malker ik' succes'er... Som Anden ville have sagt det! :o)
Jeg fik klemt alle billederne ind i en enkelt rapport, da der alligevel ikke var plads til mere en én fisk i top10...
18-7-2009 11:34:45