© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Turreferat - makrelkranertur


Dette referat har være lidt længe undervejs, og godt hjulpet på vej af Laurits bliver det endeligt til noget 

årets havnekranertur fra båd startede godt, med 2 både i vandet, godt humør og godt vejr. Der var lovet makrel i vandet, da undertegnede havde fået gode meldinger fra Steffs Lystfiskergrej. Turarrangøren havde tilmed sørget for pandekager til egen båd, for at følge op på en skrivefejl på forum, og at det var vigtigt at huske pandekager.
Målrettet trollede vi mod yderspidserne ved havnen, og undervejs gik det op for mig, at den senere ankomne Laurits ikke havde fået kortet til bommen som lovet. Nå, men så måtte han balancere ude på stenene på ydermolen for at få overrakt det vigtige kort. Det lykkedes, og af sted det gik efter fiskene. Efter noget tid fandt vi nogle virkelig store sejstimer. På et tidspunkt var over halvdelen af vandsøjlen fyldt med sej op til ca. 45 cm, der var virkelig sejbonanza under båden. Jakob Humaidan havde helt klart flest hug i vores båd, måske hang det sammen med, at han sad med stangen og jiggede mens vi trollede derudaf. Generelt var der godt med flex på turen, men af uransagelige årsager ramte vi ikke de store makrelstimer.



Som aftenen skred frem, så blev det lækre soskinsvejr afløst af lyn, torden og regn, og cockpittet var lige pludselig lidt for lille til fire fuldvoksne mænd, der ikke havde fået regntøj med.. Efter en noget ubehagelig gang lyn og torden på havet blev dette afløst af en af de tydeligste regnbuer, jeg har set, og drengene snakkede om at vi skulle sejle hen til der hvor den ender – der måtte de store fisk holde til. Jeg måtte dog forsikre dem om, at der ikke var nok benzin til at nå derhen 


Lige inden mørket faldt helt på, så var det tid til at nyde de medbragte pandekager(dog ikke hjemmelavede), og status på turen blev nogle få makrel, turens fisk (makrel) gik til Lars med en makrel på 35 cm, der blev taget et par fine torsk tæt på de 60 cm, en enkelt sild samt MASSER af sej.

Så det var en succes. Der mangler billeder fra den ene båd, men min mobil ville ikke lige samarbejde om at få dem overført.

Torben

25-9-2014