© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Ulkemede FTW


Søndag den 26. april drog 7 gæve ulke på medetur. Først blev pladserne præsenteret, og så var der ellers lodtrækning om valg til pladserne kl 17. Igen nåede Nicki det ikke, men han var vist lovligt undskyldt af en familiefest. De laveste numre gik til Jens og Henrik, og de valgte de mest oplagte pladser. En fin balance mellem fiskeri og afstand til grillen. Længere nede i rækken måtte nogle tage fodtøjet med i ligningen vedr. pladsvalg. Kasper og Allan satte sig ud i sivene. Nicki nåede frem som folk gik i gang med at binde rigs, og hans valg faldt på indersporet, en plads han ellers ikke havde den store succes med sidste år.


Nicki holder fokus

Af rigs var ”Rikards knuderig” klart det mest populære. Det foredrag har tydeligvis sat sit blivende spor blandt lommeulkene. Herefter blev foderet blandet. 1,5 kg brasenfoder fra VDE, 1 kilo groft feederfoder og et par håndfulde Expo. 800 gram 2 mm pellets og 3 dåser majs skulle belønne fiskene lidt ekstra i foderet. En generøs håndfuld kokos skulle sikre at foderet brød op, og at rudskallerne ville bidrage med lidt underholdning…

Herefter blev der fodret. Alle fik et par kurve sendt ud. Og nu var det så bare at vente.


Ulke på linie

Den første times tid skete der ikke rigtigt noget. Grillen blev tændt, og pølser og brød indtaget. Til dessert var der karamelkage; en kage der hastigt blev produceret søndag formiddag, for Tue har komplimenteret denne kage. Ergo må den ikke mangle.

Efter pølserne var den turansvarlige ved at være noget bekymret. Der var ingen nap, og der var heller ikke nogen rudskaller, der viste sig i overfladen. Det plejer der ellers at være, når der er kokos i foderet…

Ventetiden blev over næsten hele linien brugt med en mobiltelefon i hånden. For nogen tog det vist lidt overhånd.

Da klokken var hen ad 21 kunne den turansvarlige dog skyde ballet i gang. Rudskallerne trak ind fra Venstre, og Allan sad først for. Der røg hurtigt 5 styk op. Det tiltrak sig opmærksomhed fra Henrik. En popup-majs var vist tricket der gjorde, at ruderne med succes kunne samle agnen op. Henrik fik sådan en på, og kom i den grad med i kraneriet. Rudskallerne spredte sig nordover, og næsten alle var med i kampen. Det var fine skaller, næsten alle der så målebåndet var 32 cm. Altså fine fisk, men som alligevel ikke helt levede op til målet. Heldigvis var der dog lidt senere et par stykker på 35 cm, som sneg sig ind. De kunne stadig være længere, men bestemt ikke meget tykkere. Et par af fiskene blev vejet til lige over 900 gram.

Det lykkedes i øvrigt Lasse at fange en rudskalle på den æggedrøner han riggede til de første par timer, hvor alt var sløjt.

Med mørkets komme gik lidt af farten af rudskallerne. De nappede dog stadig lystigt. Så slog Nicki til: Dagens første brasen. Ikke stor, men fangeren var tilfreds, vist nok også med indikationen på den billige Avanti feederstang.

En halv time mere passerede. Ganske mange rudskaller. Klokken var over 22, og under en time var tilbage af den officielle ulketur. Og så slog Jens til. Som han har for vane på en ulketur. En jubel bredte sig langs brinken, folk stimlede sammen: Der var den, 4+ brasenen. Der blev vejet, målt, fotograferet og genudsat. 64 cm, 4300 gram. Nydeligt!


Fotografen blev lidt overivrig… Men besindede sig i de næste billeder, og vi får jo nok et mere når den meldes til. Men det var altså en fin brasen. Turens fisk som en selvfølge.


Jens genudsætter omhyggeligt specimenfisken

Herefter gav vi den gas i en halv times tid mere, hvor et par mindre brasen og endnu en god håndfuld rudskaller kom en tur forbi land, før det seriøse fiskeri blev fløjtet af kl. 23. Der blev pakket sammen, slæbt grej og hyggesnakket en del. Klokken 1:00 kunne den turansvarlige gå en sidste tur med lommelygten og sikre, at der ikke var glemte sager.

Status blev vist omkring 70 rudskaller og en håndfuld brasen, hvor et eksemplar jo skilte sig kraftigt ud. Tue annoncerede på et tidspunkt, at alle havde fået fisk, men ved aftenens afslutning kunne det konkluderes, at det var forkert, thi Kasper havde på forunderlig vis ikke kroget noget som helst.

Diverse billeder:


Kasper i sivene. Fiskene var åbenbart ikke så vilde med budgetmajs.


Henrik slapper af bag stangen før rudskallerne indfandt sig


Lasse rigger stang nr. 2 op med en rød æggedrøner


Lasse med en rudskalle


Jens med en rudskalle

Tak for turen drenge, godt medet!


28-4-2015
Jens H | jens_lillelund@hotmail.com
Jeg tilslutter mig koret af rosende ord. Det var virkelig en fremragende tur på alle måder.
29-4-2015 12:49:59
Tue Petersen | tuepetersen@hotmail.com
Klasse referat. Må bare sige, at du er i særklasse når det gælder arrangement af ulketure. Tusind tak for den energi du bruger for at vi dødelige kan fange fisk.
28-4-2015 23:49:41
Nicki Eriksen | nickieriksen@gmail.com
Fed beretning. Dejlige billeder.
28-4-2015 21:18:27
Lasse Beck Mouritsen | Lassebm@msn.com
Tak for en rigtig god tur Ulke, og sikke et fantastisk vejr du havde bestilt Allan. Sådan en tur var lige hvad jeg havde brug for oven på en weekend med stjålet pung og nøgler.

Jeg hyggede mig, og det var fedt at prøve en helt anden form for fiskeri. Det er ikke sidste gang jeg vil prøve kræfter med medefiskeriet, meen med min opmærksomhed må jeg vidst hellere anskaffe mig en bidmelder til næste gang ;-)
28-4-2015 20:15:42