© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Fødselsdagsfisk



Søørred på 1,95 kg. og 53 cm. fanget af Allan Mathiasen

Beretning
Havde egenligt aftalt en medetur med Morten, og var godt i gang med at rigge nogle flatbed feedere op, da Lars skrev og inviterede på en hastig søørredtur i sin fiskemaskine. Gode råd var dyre, for Lars fiskemaskine er lidt en oplevelse, og Lars er vist nok født i sivkanten omkring Ry. Han kender i hvert fald søerne, metoderne og fiskene så godt, at jeg har en mistanke om, at første gang han gik på land var det for at blive konfirmeret. Jeg lærer altid noget nyt i det selskab. Jeg ringede derfor først til Morten, og han forstod godt hvis jeg foretrak en tur på søerne i perfekte forhold. Så med den syndsforladelse accepterede jeg Lars' invitation.

Det blev selvfølgeligt lidt vel sent inden jeg kunne stå klar, men vi nåede da at få en ørred hver inden det blev helt buldermørkt.

Lars' fisk var ret brutal bygget. Vildt kompakt fisk, som ikke lignede de søørred jeg plejer at se hvor jeg normalt kommer. Den fightede som en gal, og kanede konstant over i min styrbords side, hvorfor mine stænger alle måtte ind før den kunne landes. Da den skulle genudsættes, og da vandet nu er over 12 grader, fik den hverkan sat tal på vægt eller længde. Den var kun ude af det store Fox Rage gumminet for dette hurtige foto:


Dette billede over ryggen kommer også lige med:


Af en eller anden grund havde jeg ændret indstillinger for fokuspunkt, da min skulle foreviges. Den blev i øvrigt spist som varmtrøget delikatesse til forret ved mit fødselsdagsbord 21 timer efter fangst, serveret med brød, asparges og agurkecreme. Og der blev i den grad spist spist op.

11-5-2015
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Ja, solen var bestemt gået under horisonten.
13-5-2015 0:45:14
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Det er nogle fine fisk. Nappede de efter solen var gået ned?
12-5-2015 22:15:51
Morten Svarer | m.svarer@gmail.com
Fisk*
11-5-2015 22:18:28
Morten Svarer | m.svarer@gmail.com
Det er bestemt et godkendt afbud herfra, men havde du ikke præsteret på turen var sagen måske en anden;) Jeg hyggede mig gevaldigt alene i grøden istedet;) Fin fusk i øvrigt..
11-5-2015 22:18:05