© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

















Grå spøgelser og akvariefisk



Multe på 2.36 kg. og 56 cm. fanget af Allan Mathiasen

Beretning
En dejlig tyk multe blev bedste fisk på de to dage jeg fik i det vestjyske med østenvind. Den blev spist med stort velbehag: Filetteret, revet citronskal, lidt olie, salt, peber, skalotteløg. 10 min ved 180 grader, sluttet af med et kort skrald grill. Genial spise.

Dagen inden var vi på havet i Asger 2. Hvor langt Asger rent faktisk var ude, må jeg hellere lade forblive uskrevet *host*
Fangede overhovedet ikke de makrel, rødspætter og pighvar vi var ude efter, så måtte tage til takke med hornfisk, isinger, et par håndfulde grå knurhaner og så to røde. Virkeligt smukke fisk. Tog de 4 største knurhaner med hjem, og vendte dem på panden. Igen en genial spisefisk, virkeligt anbefalelsesværdigt.

Havet var i øvrigt beklædt med døde mariehøns, og Asger agerede redningskrans for tusindevis af svirrefluer. Næsten uhyggeligt.

I dag var vinden så i vest, men der var mindre af den end dmi havde forudset, så efter forgæves morgenfiskeri efter havbars mellem høfterne, tøffede jeg til havs med min onkel for en kort bemærkning. Han ved om nogen hvor fiskene skal findes, så han satte et enkelt nedgarn, og så drev vi ellers fint hen over grunden med friske sandorm og en lille rød glowperle, men kun et par ising ville nappe. Da vi halede garnet efter et par timer sad der dog 11 fine rødspætter, hvoraf de to største rundede 45 cm. Hvorfor de ikke ville nappe en sandorm er over min lille forstand.

10-8-2009
Allan Mathiasen | fiskerallan@hotmail.com
Effektivitet er da heldigvis ikke alt, langt fra endda - men rødspætterne smagte nu meget godt, selv om de havde siddet i et garn for en kort bemærkning ;o)
11-8-2009 23:57:25
Jonas Rasmussen | jribergaard@gmail.com
Lyder da til at have været en fin dansk mini-fiskeferie, men måske man skulle overveje at skifte stængerne ud med harpun eller garn i stedet - det virker alt andet lige til at være noget mere effektivt... :o/
11-8-2009 11:54:44