© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

Turreferat fra ”introtur” søndag d. 30/10


Yes! Endelig blev det søndag og dagen for Lommeulkens nye tiltag, introtur for nye og gamle medlemmer.


Vejret var perfekt, humøret var højt, søen var ”reserveret”, bilerne pakket og afsted det gik mod Harlev put and take. Nu sidder du måske og tænker ”Lommeulken har de ikke nogle af Danmarks bedste lystfiskere, og så tager de til en put and take og fisker?!” Det er sandt, vi er nogle ret gode lystfiskere – de fleste af os i hvert fald :-), men det afholder os ikke fra ikke at smutte forbi en stille og rolig put-sø, fange et par regnbueørreder, spise en hotdog og drikke en kold kop kaffe :-).


Vi mødtes kl. 14.00 ved de reserverede borde, og man kunne virkelig mærke at turen var noget særligt. Særligt på flere måder, men mest af alt fordi at der var et tocifret deltagerantal – YAY!


Nå, hvor kom vi fra. Vejret var som sagt perfekt, det var næsten vindstille, fuglene sang og bladene på de omkransende træer dalede langsomt ned en efter en båret af den lette efterårsbrise. Folk fik hilst på hinanden og lyden af lynlåse fra grejtasker og stangrør, og lugten af powerbait begyndte at indfinde sig.


Ud af en stangpose kommer en lyserød fiskestang, ja Lars ligger åbenbart inde med sådan en? Den lyserøde stang blev rigget til, og Lommeulkens førstepladsindehaver instruerede passioneret og pædagogisk Aarhus Universitets-Sports udsendte PR-pige, Camille, i kunsten at kaste og spinne ind med en fiskestang - Camille var nemlig helt ny udi denne ædle sport.


Blev der så fanget noget tænker du nok – og ja det gjorde der skam. I første kast har Schacksens kæreste fisk på! Desværre er der kludder med linen, så linen sprænger i fighten. Kort efter var der dog bid efter hendes hvide blink igen, og denne gang var der styr på både line og knuder, og fisken kom på land.


Som altid i sådan en put and take sø er der mange fisk, men denne her søndag føltes det dog som om, at der var usædvanligt mange fisk. Der var i hvert fald rigtig mange fisk som svømmede rundt højt oppe i overfladen og nærmest provokerende ignorerede alt hvad vi serverede for dem – altså medmindre man hed Kristian Søby, som hev den ene fisk på land efter den anden, ind til han nok mente, at hans bombardafiskeri var blevet for nemt og derfor skiftede til det håbløse fluefiskeri. Ja, for fluefiskerne som ellers normalt trives i en put-sø fangede nemlig intet denne dag, og til sidst endte det faktisk med, at selv Henrik Ravn skiftede over til en spinnestang – lige lidt hjalp det godt nok i dette tilfælde :-).


Det var dog ikke kun Kristian og Marije der kunne fange fisk; efter lang tids passivt spinne-/kast-i-hovedet-på-fisk-fiskeri, men dog meget målrettet fiskeri, lykkedes det endelig Rasmus Ottosen at fange en af drilske ørreder. Nu når jeg skriver ”passivt spinnefiskeri”, er det fordi, at Rasmus stort set ikke forlod hans ståplads i hjørnet af søen, og Henrik, ejeren af Harlev put and take, har haft ringet til mig sidenhen for at beklage sig over den fordybning i jorden som Rasmus’ 3 timers fiskeri på samme spot åbenbart har forårsaget på den bløde søbred…


Efter 1.5-2 timers fiskeri fik vi tændt op i Mikkels medbragte gasgrill og gang i ”Lommeulkens pølsevogn”. Der blev hyggesnakket henover en hotdog, og Jonas Ribergaards datter bidrog muntert til hyggen med sin glæde for hotdogs og ikke mindst syltede agurker :-).


Turens højdepunkt for mig indtræf i turens sidste 10 minutter: Camille har med vejledning fra Henrik Ravn fået effektiviseret hendes fiskemetode; længere bombarda forfang og nyt powerbait, og står nu og spinnefisker side om side med Henrik. Der sker så det, at der er en fisk som har lyst til at tygge lidt på Camilles powerbait, men hun får ikke givet modhug, og den altseende og nu ret så frustrerede og dog hylemorsomme Henrik er nu at høre over hele søen – jeg var flad af grin over Henriks sjove upædagogiske kommentarer såsom ”den var du selv skyld i!”, men man skulle måske have været der :D. Skulle man nævne et andet højdepunkt, kunne det også være at 5 minutter efter ovenstående episode, så får Camille bid igen og denne gang givet modhug, og 2 minutter i lukketid står hun med en selvfanget fisk i hånden. Og hun lovede jo flere gange i løbet af dagen, at hun ville melde sig ind i klubben, hvis hun fangede en fisk ;-)


Jeg har ikke et endeligt overblik over, hvor mange der fangede fisk, og hvor mange fisk der blev fanget, men jeg tror nogenlunde det endte med at se sådan her ud: Kristian 3, Rasmus 1, Camille 1, Marije 1, mange hug og et par sprængte liner fordelt ud over alle.

Jeg fik desværre ikke taget særlig mange (gode) billeder, så hvis nogle ligger inde med gode billeder, smid dem endelig op.


Udover at det selvfølgelig kunne have været rart med flere nye medlemmer som deltagere på turen, når nu man havde sendt så mange mails ud, så synes jeg ikke at turen kunne have været meget bedre – det skulle da lige være, at jeg selv havde fanget noget ;-). Tak for en rigtig god fisketur på en flot søndag!


Deltagere på turen: Rasmus O, Stefan, Thomas, Lars, Mikkel + kæreste, Jonas + kone og barn, Kristian Søby, Nicolai, Henrik, Johannes, Camille (aus), Lasse.


10-11-2016
Jens H | jens_lillelund@hotmail.com
AUS har selv delt filmen på facebook. Super fint arrangement!
30-11-2016 8:44:26
Lasse Beck Mouritsen | Lassebm@msn.com
Camille har fået strikket filmen færdig fra vores tur, den kan ses her: https://drive.google.com/file/d/0B-EYj3VsEMBIZ2VqQU9GUjNHXzQ/view?usp=sharing

Kunne være en god ide lige at dele filmen på vores fb-side :)
Filmen er komprimeret lidt for ikke at fylde for meget, men hvis gerne vil have den ukomprimeret, så kan hun godt sende den.
16-11-2016 22:09:56