© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

Turreferat - Predatortur


Lørdag d. 18 marts skulle Ulken afsted efter de skarptandede.  Dagen startede dog lidt i modvind ved at vågne op til en besked fra Schacksen, der havde været tidligt oppe og tjekke vejrudsigten, og set at DMI i nattens mulm og mørke havde smidt nogle ekstra sekundmeter på vinden. Heldigvis var valget denne gang faldet på en rimeligt vindsikker sø, hvorfor der skulle fiskes uanset eventuelle ubehageligheder. På trods af 15 m/s i stødende og haglbyger kom ulkeflåden, da også helskindet igennem dagen.
Velankommet til søen blev gasterne fordelt med Mathias hos Jonas, Thomas hos Allan, Schacksen hos Birkeland og undertegnede hos Laurits.
Bådende var hurtigt i vandet, og da Laurits og jeg var fri af fortøjningerne, tikkede det første billede allerede ind af Thomas med en mellemfisk.
Herefter gik der ikke længe, før også Mathias fik sin første Ulketursgedde en lille, men meget firkantet fisk. Den var han så begejstret for, at han valgte at genudsætte den (vist nok ufrivilligt) over skulderen, med geddeslim ned af hele ryggen som følge.

Herefter blev det min tur til at gøre det onde ved Laurits og fange en masse fisk, før han heldigvis også kom igang, med en fint proportioneret fisk på 90 på toppen. 

Vi havde heldigvis, ligesom Allan valgt det rigtige sted at starte og fiskede stort set det samme sted hele dagen, mens der blev spist kage og andre lækkerier i vildskab, med udsigt til Allan og Thomas der havde en god kraner. I deres båd var lidt det samme mønster som i vores, hvor Thomas startede med at udfiske Allan, med blandt andet en god fisk på 90 og en rigtig fin fisk på 101 cm og 8,7 kg der længe så ud til at blive turens fisk.


Allan kom dog hurtigt ind i kampen igen og på falderebet får jeg i øjenkrogen øje på Allan, der glad lige kort poserer under genudsætningen af intet mindre end den tungeste fisk fanget på en ulketur til dato, en vældig bred dame på 11,4 kg og bare 104 cm, som selvfølgelig blev turens fisk og nok kommer til at stå lidt tid som tungeste ulketurfisk.

Imens havde Jonas og Mathias krydset søen på alle leder og kanter de første 100 gange, i forsøget på at chikanere alle andres paravaner og spille kylling med de små joller;) På en dag, hvor de kæmpede lidt med at holde tempoet helt lavt nok endte de alligevel på fornuftige syv gedder.

Bjarke og Mikkel startede i en anden ende af søen uden succes og tilsluttede sig snart de lidt mere givtige fiskeområder. Lige lidt hjalp det og på trods af de virkeligt kæmpede for det, med forskellige typer agn havde de vist bare en af de dage, hvor intet virker. Forhåbentligt har denne dag, hvor Bjarke kom ud af halvandet års ulkeorlov ikke taget modet fra nye ture. 
Mikkel var vist også nærmest desperat til sidst, hvorfor han begyndte at kombinere dørge- og kastefiskeri og helt til sidst lykkedes det ham, at lande en flidspræmie på kastestangen på 91 cm, som man vist roligt kan sige var fortjent

Dagens total endte på 34 fisk i bådende, med et ganske pænt snit, som på alle måder må siges at være godkendt for en ulketur, især taget i betragtning af sidste ulketur til samme sø, kastede tre små gedder fordelt på fire både af sig.
25-3-2017
Rasmus Ottosen | rasmusottosen90@gmail.com
@kasper
Det ville du ikke sige, hvis du havde været med på havnebåleren;)
27-3-2017 14:59:54
Kasper Stengaard Sørensen | kasperstengaard@gmail.com
Sikke en tur! Lad os få Rasmus til at stå for nogle flere ture!
25-3-2017 16:53:13
Lasse Beck Mouritsen | Lassebm@msn.com
Efter at have læst referatet og set alle de vilde rapporter, bliver man da ikke mindre ked af, at man ikke selv kunne deltage. Hvilket comeback Ulken har taget i båd-regi :-)
24-3-2017 19:05:34
Tue Petersen | tuepetersen@hotmail.com
Nice nice nice
24-3-2017 14:32:08
Rasmus Ottosen | rasmusottosen90@gmail.com
Så lykkedes det også med et referat med billeder;)
24-3-2017 12:18:20