© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

Referat fra Brasentur sommeren 2017


Søndag d. 9 juli havde aktivitetsudvalget planlagt en tur efter snotplader – bedre kendt som brasen. Vejret viste sig fra sin meget gode side sommeren taget i betragtning, og det var perfekt vejr til at sidde og chille i campingstolen, alt imens man ventede på de højlydte bip fra bidmelderne.


Da jeg ikke selv har den store erfaring indenfor medefisker, eller fiskeri i det hele taget, havde jeg selvfølgelig prøvet at tage kontakt til nogle af ulkens erfarne specimenfiskere. Den mest erfarne måske, Allan, bed på krogen og var villig til at deltage, hjælpe og stille med delikatesse-brasen-foder. Så vidt så godt.


Efter at Stefan havde hentet mig nede i byen, mødtes vi med Lars og Rasmus oppe ved Biohuset kl. 16:05, hvor vi efter lidt usikkerhed og korrespondance med Allan, bestemte os for hvilken sø, der skulle stå for skud.

Vi var alle 5 mand ankommet til søen ved 16:45 tiden, og startede med at studse lidt over alt den trafik der var af biler, kanofolk, solbadere og far-og-søn campister – jovist det var en dejlig parkeringsplads og dertilhørende græsplæne og sø, men hvor skulle alle vores stænger være?? Nå, vi fik pakket ud og fundet en plads til de første 4 stænger. Allan startede ud med at give en grundig lektion og forklaring omkring rigget. Derefter stod den på forfoder, og også her blev der givet en grundig forklaring omkring indhold og konsistens. Til sidst skulle vi have opmålt længden på den afstand vi ville fiske på ude i søen – så vi ramte den samme foderplads og heller ikke forstyrrede hinandens liner. 30 meter blev målt op og klipset på hjulet. Rasmus og Stefan var de første til at kaste feederen ud og begynde fiskeriet, dernæst kom Lars, og alt imens jeg fik tændt op i de 2 engangsgrill, var Allan så venlig at rigge mine 2 stænger til og fodre min plads op. Vi spiste hotdogs i solen og nød fiskelivet og naturen.
Efter at alle kanofolk var oppe af søen og de 8 stænger på plads i bidmelderne, så Allan sit snit til at køre et smut hjemover og putte børnene, og lidt senere tøffede Lars hjemover. Imens slog Rasmus og Stefan tiden ihjel med rigbinding, bidmelder-spydkast, båltænding og Jacob Ditzel. Allan fik timed sin tilbagekomst perfekt, idet Stefan lige havde hevet turens første og eneste fisk på land, og vi var alle sikre på at nu startede fiskeriet endelig!  


Vi fiskede ca. fra 17-17.30-23.00ish, hvor der i den periode blev bommet en 3-4 fisk? Pga. manglende opmærksomhed eller tilstedeværelse, og den eneste fisk på land blev Stefans store gråskalle fra Randers Fjord. Om vejret havde været for varmt dagen igennem, om vi skulle have fisket in i natten/morgenen, eller om fiskene bare ikke var der vides ikke, men brasen blev det desværre ikke til. Man kan måske med fordel lægge denne tur på en helligdag, fredag eller lørdag næste gang, så man kan fiske ind i natten eller overnatte, eller lægge turen på et helt andet tidspunkt – hva ved jeg J


Selvom turen/stedet ikke gav fisk, er det klart et sted, jeg har lyst til at besøge igen – det var virkelig et lækkert sted. Tak for en god tur folkens!

  Allan lærer fra sig af brasen tricks:


13-7-2017
Lasse Beck Mouritsen | Lassebm@msn.com
Jeg kommer nok aldrig helt til at forstå hvordan man indsætter billeder fra photobucket :S
13-7-2017 17:37:12